Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Beethovenserie deel 1

Noord Nederlands Orkest

Beethovenserie deel 1

  • Woensdag 25 september 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 25 september 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Het Noord Nederlands Orkest presenteert in september zijn eigen operatie Beethoven. Onder leiding van dirigent Antony Hermus dompelt het orkest je op woensdag 25 en vrijdag 27 september onder in de symfonische muziek van een vernieuwer, een baanbreker die leefde in een voor Europa spannende tijd. De industriële revolutie was in volle gang,  gevestigde ordes wankelden, Napoleon kwam, zag én ging ten onder, de roep om individuele vrijheid klonk steeds luider en ook muzikaal brandde dankzij Beethoven de revolutie los.

Met zijn negen symfonieën legde Beethoven de lat op intimiderende hoogte. Klonken de eerste twee voor zijn tijdgenoten nog als ‘verrassend modern’, met zijn derde – Eroica – schopte hij de laatste heilige huisjes omver en schreef hij muziekgeschiedenis. Ook in de zes die volgden, horen we een eigenzinnig kunstenaar die zijn hart volgt en op geniale wijze zijn emoties en ideeën uitdrukt in grensverleggende muziek.

Het NNO laat het je in deze symfonische staalkaart allemaal horen en speelt, verdeeld over twee dagen, de symfonieën 2, 3, 6 en 7 plus de finale van zijn eerste symfonie. Daarnaast hoor je de Ouverture Egmont, het openingsdeel van de muziek die Beethoven schreef bij Goethe’s gelijknamige toneelstuk. Een gespierd en dynamisch stuk, qua stijl vergelijkbaar met de beroemde Vijfde symfonie en dus op en top Beethoven.

Wil je alles horen? Koop dan een combiticket voor beide dagen. Wil je nóg meer? Op vrijdag 21 maart speelt het NNO Beethovens Symfonie nr.5.

Programma woensdag 25 september
Ouverture Egmont for Brass
Symfonie nr.2 op.36 in D gr.t.
Symfonie nr.3 op.55 in Es gr.t. ‘Eroica’

Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding. Aanvang 19.00 uur. Kaarten à € 5,- kun je toevoegen aan je bestelling of hier apart bestellen als je al kaarten hebt.

The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer