Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Kerstconcert

Noord Nederlands Orkest

Kerstconcert

  • Vrijdag 20 december 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 20 december 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Het Noord Nederlands Orkest zorgt met twee van Tsjaikovski’s mooiste muzikale sprookjes voor een heerlijke kerstbelevenis voor jong en oud. De Russische componist toonde zich in zijn sprookjesachtige balletmuziek een ware meester van de miniatuur. Ook zonder dans en decor is het genieten geblazen voor jong en oud van Het Zwanenmeer en – het ultieme kerstballet – De Notenkraker.

Het Zwanenmeer (1876) gaat over de noodlottige liefde tussen een prins en een tot zwaan omgetoverde prinses. Het was Tsjaikovski’s eerste ballet en hij werd gelijk enthousiast van deze ‘klus’; dit was het soort muziek waarmee hij bezig wilde zijn! In de energie en emotie waarmee hij dit verhaal muzikaal laadt, hoor je dat enthousiasme één op één terug.

Niet verwonderlijk dat Tsjaikovski nóg twee balletten zou schrijven: Doornroosje (1889) en De Notenkraker (1892). Dit laatste ballet is gebaseerd op een oud kerstsprookje, waarbij nu juist de prins betoverd is. Dat dat allemaal gelukkig afloopt, is ook in de sfeervolle muziek goed te horen. Langdurige betovering gegarandeerd!

dirigent: Risto Joost

Alleen geplaceerde zitplaatsen beschikbaar

Kaartverkoop start 4 juni om 12:00 uur

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start dinsdag 4 juni om 12:00 uur voor members en donderdag 6 juni om 12:00 uur voor iedereen.

Ben je member en wil je weten hoe je voorrang krijgt? > Klik dan hier
Nog geen member? > Word dan SPOT Member

The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer