Altin Gün

Altin Gün

Altin Gün

  • Vrijdag 24 juli 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant open
  • 19:30 uur: Deuren zaal open
  • 20:00 uur: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Turks-Amsterdamse psych-folkband Altin Gün stond al voor een dansende massa in een volle Grote Zaal tijdens Noorderslag, met hun opwindende mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock. Deze zomer komt de zeskoppige band terug naar De Oosterpoort voor twee shows in de Kleine Zaal.

Van het Into The Great Wide Open-festival tot Instanboel, van Gent tot Geneve, van Ravenna tot Rotterdam. Overal waar Altin Gün speelt maken ze nieuwe fans.

Summerstage

Summerstage

Deze voorstelling is onderdeel van Summer Stage, ons zomerprogramma vol theater en muziek. Van klassiek en cabaret tot toneel en muziek. Bekijk het hele programma hier.

Summerstage dinner

Summerstage dinner

Vanaf 17.00 uur kun je terecht in onze zomers ingerichte binnentuin. Op de kaart vind je heerlijke streetfood gerechten, om samen te delen of om zelf lekker van te genieten. Bekijk de menukaart en reserveer via horeca@spotgroningen.nl of tel. 050-3680236.

Turks, Indonesisch en Hollands

De band bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergronden, van Turks tot Indonesisch tot zo Hollands als appelmoes. Het debuutalbum On van Altin Gün laat horen wat er gebeurt als je Turkse volksmuziek combineert met stampende funkritmes, wah-wah gitaargolven en waaierende analoge orgels.

Rijk, dansbaar en geestverruimend

In de jaren zeventig combineerden Turkse artiesten als Baris Manço, Selda Bağcan en Erkin Koray muziek van hun jeugd en die van hun ouders met folkliedjes die bij feesten en serieuze gelegenheden werden gespeeld. Daar voegden ze de techniek en invloeden van het moment aan toe met als resultaat een muziekstroom die bijzonder rijk, dansbaar en geestverruimend klinkt.

Turkse klassiekers

Manço, Bağcan en Koray zijn helden van Altin Gün, maar de grootste inspirator is Neşet Ertaş. Een Turkse volksmuzikant wiens invloed en muzikale erfenis van onschatbare waarde is. Hij schreef nummers die in Turkije klassiekers zijn geworden. Nummers die ook Altin Gün tekstueel en thematisch in ere houdt, om er vervolgens andere maatsoorten, zoemende bassen, zwoele orgels en stevige saz-riffs aan toe te voegen.