Virginie Brunelle

Virginie Brunelle

Complexe des genres

Virginie Brunelle

Complexe des genres

  • Woensdag 16 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 16 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Stoer, fysiek en virtuoos” (Parool*****)
Tutu’s en spitzen: de attributen van het ballet. Maar een vrijpartij in tutu of een danseres in slechts spitzen en herenonderbroek? Dat is andere kost. De Canadese choreografe Brunelle mixt graag klassieke techniek met hedendaagse dans en vooral: hedendaagse liefdesrelaties. Een spannende mix!
Daarmee toont zij zich een verre nazaat van Pina Bausch. Ze past prima in het rijtje bekende Canadese choreografen die regelmatig voor opschudding zorgen: Marie Chouinard, Daniel Leveillé en Dave St-Pierre.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

English text Complexe des Genres

English text Complexe des Genres

Raw and sexually charged dance

Tutus and pointes: the attributes of ballet. But lovemaking in a tutu or a female dancer in only men’s underwear and on pointes? That’s something completely different. The Canadian choreographer Brunelle likes to mix classical techniques with contemporary dance and most of all: contemporary love relationships. In doing so she shows herself to be a far descendant of Pina Bausch. In ‘Complexe de Genres’ three men and three women try to decide their identity in love. This leads to enraged duets, but also to stillness.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Internationale Selectie.  Voorstellingen van internationale theatermakers en choreografen die hun naam ruimschoots bewezen  hebben op toonaangevende podia en festivals over de hele wereld.

In ‘Complexe des Genres’ proberen drie mannen en drie vrouwen hun identiteit te bepalen in de liefde. Dat leidt tot woeste duetten, maar ook tot verstilling en momenten van rust. De voorstelling won in het Deense Aarhus een choreografie-competitie vanwege de menselijkheid en de humor die eruit spreken.

“In deze voorstelling is de seksuele en amoureuze omgang tussen mannen en vrouwen een emotioneel mijnenveld: grillig en onvoorspelbaar. Brunelle schildert dit beeld met een half in het klassiek ballet gewortelde danstaal die tegelijkertijd stoer, fysiek en bij vlagen ook behoorlijk virtuoos is. Maar haar danstaal heeft ook een breekbare kant, zoals in de harmonieuze finale, waarin de innige wals van een danspaar wordt begeleid door een toverachtige regen van papieren vliegtuigjes.”

★★★★★ Het Parool

“Liefde is hard werken, en Brunelles danstaal is dan ook gespierd, acrobatisch en onparlementair.”

★★★★ NRC

“ Brunelle regisseert haar dansers tot in perfectie. ”

La Presse

“Ingebed in een soort van duizelingwekkende merry-go-round van emotie, balanceren de dansers op de dunne draad die de zuivere beweging van het verhaal scheidt. Het geeft hun prestaties al haar schoonheid en diepte. ”

Le Soleil

https://www.youtube.com/watch?v=OZbDdCTiUfE" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/OZbDdCTiUfE/maxresdefault.jpg">