Snorro (8+)

Snorro (8+)

Ro Theater

Snorro (8+)

Ro Theater

  • Zaterdag 18 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 18 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Volledig nieuwos! Snorro, de gemaskerde held, gebaseerd op het veelgeprezen avonturenstuk, is nu te zien in een totaal nieuw jasje van het team achter de succesvolle familievoorstellingen De Gelaarsde Poes, De Zere Neus van Bergerac en Lang en Gelukkig.
Suikersmokkel, nieuwe romances en treingevechten met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaald. De regie is weer in handen van Pieter Kramer en er wordt gespeeld door een sterrencast met Dick van den Toorn in de rol van Snorro.
In deze gloednieuwe versie bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?
Boordevol gringo’s, poncho’s en sombrero’s brengt het Ro Theater een remake van het avonturenverhaal voor de hele familie. Snorro is een vrolijk en visueel theaterspektakel met veel nieuwe liedjes, spannende degengevechten, dartelende balletklasjes en aanstekelijke Mexicaanse live muziek.

DE ALLERLAATSTE KAARTEN ZIJN NOG BESCHIKBAAR!

“Tussen alle spectaculaire zwaardgevechten, spannende salto’s en Mexicaanse gezangen door komt Snorro erachter dat hij zich niet hoeft te verschuilen achter zijn masker, en zo blijkt Snorro niet enkel geslaagd familievermaak, maar ook een musical met een boodschap: wees jezelf.”

Lees hier de volledige recensie uit de Theaterkrant door Sanne Thierens (9-01-2017).

★★★★ Recensie Theaterkrant

“Het spel is traditiegetrouw weer aanstekelijk en ongeremd.”

Lees hier de volledige recensie uit Het Dagblad van het Noorden door Sander Janssens (29-12-2016).

★★★★ Recensie Dagblad van het Noorden

“De kracht van Snorro zit hem in de supergrapige over-de-top personages die een absurde invulling geven aan het verhaal dat zich afspeelt in Mexicaanse setting, compleet met sombrero’s, (dansende) cactussen en een kale prairie.”

Uit Trouw, door Bianca Bartels (09-01-2017).

★★★★ Recensie Trouw

tekst: Don Duyns | regie: Pieter Kramer | spel: Dick van den Toorn, Meral Polat, Sylvia Poorta, Bas Hoeflaak, Han Oldigs, Erwin Dörr en Tibor Lukács | muziek: Mariachi Tierra Caliente | liedteksten: Alex Klaasen en Loes Luca

Scènefoto’s door Leo van Velzen.