Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

met groot jeugdorkest

Noord Nederlands Orkest

met groot jeugdorkest

  • Donderdag 8 juni 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Op donderdag 8 juni staat een bijzonder concert op het programma: het Noord Nederlands Orkest (NNO) en een groot samengesteld jeugdorkest van meer dan 150 muzikanten uit lokale Groningse en Drentse muziekverengingen. Het is een unieke samenwerking tussen NNO en amateurmuzikanten: de professionals spelen voor de amateurs, de amateurs spelen voor de professionals, maar er wordt ook samen gemusiceerd. Voor de jonge muzikanten een unieke kans om hun droom uit te laten komen!

De Duitse trompettist Christoph Moschberger treedt op als solist samen met het NNO. Ook is er ruimte voor lokale helden, zoals de uit Leens afkomstige toptubaïst Matthijs Leffers. Het geheel staat onder leiding van een aanstormend talent Rolf Verbeek. Het programma wordt gepresenteerd door Eric Robillard. Naast de eigen programma’s van het NNO en het jeugdorkest, staat de Bolero van Ravel in een speciaal arrangement voor symfonie- en jeugdorkest geprogrammeerd. Ook maken de jonge muzikanten kennis met lichte muziek. Dit concert is onderdeel van het muziekfestival Groningen Brass Experience, dat van donderdag 8 juni tot en met zondag 11 juni plaatsvindt. Klik hier voor meer informatie over dit festival.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer