Maas Theater en Dans

Maas Theater en Dans

Ben niet bang (6+)

Maas Theater en Dans

Ben niet bang (6+)

  • Donderdag 22 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 22 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een absurd ruziesprookje
Je kan voor alles bang zijn: voor een boze wolf of een spook onder je bed. Maar honderd keer vervelender is het als volwassenen de hele tijd over je hoofd heen zitten te bekvechten. Iedereen maakt wel eens ruzie, maar sommige mensen kunnen het echt heel bijzonder goed. Virginia en Wolf maken een hele nacht lang ruzie, zelfs als de buren op bezoek komen. Ze doen het zo goed dat je er gewoon keihard om moet lachen. En gelukkig, het kind grijpt tenslotte in. Dat is altijd beter.

Workshop:
ruziemaken voor beginners
Hoe lok je ruzie uit? Hoe houd je het aan de gang? En hoe maak je het weer goed? Onder het motto ‘het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt’ maken we ruzie met liefdesgedichten, die de kinderen eerst zelf schrijven. (Gratis toegankelijk, max. 30 deelnemers, reserveren noodzakelijk)

Workshop: ruziemaken voor beginners Hoe lok je ruzie uit? Hoe houd je het aan de gang? En hoe maak je het weer goed? Onder het motto ‘het gaat er niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt’ maken we ruzie met liefdesgedichten, die de kinderen eerst zelf schrijven. (Gratis toegankelijk, max. 30 deelnemers, reserveren noodzakelijk)

> meer informatie & kaarten

Toffe Kastanjes
Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

Toffe Kastanjes Je vervelen tijdens de herfstvakantie? Nergens voor nodig! Tijdens Toffe Kastanjes zijn er superspannende en/of voorstellingen te zien in de Stadsschouwburg en het Grand Theatre. En natuurlijk organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom de voorstellingen. Kom je ook?

> Alle voorstellingen

Na het zien van deze voorstelling ben je nooit meer bang, of althans, niet voor ruzie. De twee acteurs Niek van der Horst en Manon Nieuweboer praten je de oren van je hoofd. De buren Marieke Dermul en Ayrton Fraenk maken zonder een woord te zeggen ook heel virtuoos ruzie. Niet voor bange ouders.

Ben niet bang is een woordenstroom als een waterval door twee topacteurs gecombineerd met acrobatische bewegingen van twee zwijgende, fysieke spelers. Moniek Merkx schrijft een nieuwe tekst geïnspireerd op Who’s Afraid of Virginia Woolf? en mixt theater met dans en veel snoep.

Let op: Kinderen onder de 6 jaar zijn echt te jong.

Tekst, regie: Moniek Merkx ∙ Spel/ dans: Marieke Dermul, Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Manon Nieuweboer ∙ Muziek: Joop van Brakel