Liza Ferschtman (viool) & friends

Liza Ferschtman (viool) & friends

Liza Ferschtman (viool) & friends

  • Dinsdag 12 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 12 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Beethoven: Septet in Es op. 20 Schubert: Octet in F op. 166, D 803 viool: Liza Ferschtman en Benjamin Marquise ∙ altviool: Lars Anders Tomter fagot: Bram van Sambeek ∙ klarinet: Romain Guyot ∙ hoorn: Hervé Joulain contrabas: Niek de Groot ∙ cello: Quirine Viersen

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur op de bank met Liza Ferschtman e.a. door Hessel bij de Leij.
Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren niet nodig.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Juwelen uit de kamermuziek
Liza Ferschtman geldt wereldwijd als een van de belangrijkste violisten van haar generatie. Beroemde internationale orkesten werken graag met haar samen, maar ook binnen de kamermuziek is Ferschtman een grootheid. Haar vorig jaar verschenen cd met werk van Biber, Bartók, Berio en Bach kreeg een 10 in Luister: “Haar spel heeft de begaafdheid en overtuigingskracht van dat van Rachel Podger en Viktoria Mullova.” Het ensemble waarmee Ferschtman naar Groningen komt, bestaat uit gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse solisten. Op de lessenaars liggen twee zelden gespeelde juwelen uit de kamermuziek: het ‘Septet’ van Beethoven en het in dezelfde geest geschreven ‘Octet’ van Schubert. Concert i.s.m. de Groningsche Muziekvereeniging.

Bekijk hier het programmaboekje