Krystian Zimerman (piano)

Krystian Zimerman (piano)

Krystian Zimerman (piano)

  • Woensdag 4 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Franz Schubert: Leichte Variationen für Klavier / Sonate in A gr.t., D 959 / Sonate in Bes gr.t., D 960

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Extra informatie

Extra informatie

Onderdeel van de Wereldsterren. Programmeur Yvonne van den Berg haalt opnieuw de wereldtop binnen de klassieke muziek naar Groningen.

Intelligent, ingetogen en technisch briljant
Krystian Zimerman is er altijd op gebrand het hoogst denkbare niveau te behalen. Het resulteert al vele jaren in perfecte pianoavonden en de ene na de andere vijf sterren recensie. “Wat de Poolse pianist liet horen, tartte wederom elke beschrijving. (…) Deze meester kan met klank wat geen beeldend kunstenaar hem nadoet: etsen, schilderen en boetseren tegelijk”, schreef De Telegraaf. Zimerman laat dan ook niets aan het toeval over. Zo reist hij bijvoorbeeld als een van de weinige meesterpianisten al vijftien jaar met zijn eigen Steinway van concertzaal naar concertzaal. En ook de voorbereidingen op zijn recitals zijn spraakmakend.

Dit keer speelt Zimerman onder andere twee sonates die Schubert kort voor zijn dood schreef. Werken die tot de mooiste en diepzinnigste bladzijden uit de pianoliteratuur behoren en met hun weidse dimensies – de ‘Sonate in Bes’ duurt bijna drie kwartier – zelfs voor de allergrootste pianisten een uitdaging vormen. In handen van Zimerman zullen ze (opnieuw) voor een gedenkwaardige avond zorgen. Lees hier alvast het programmaboekje.

https://www.youtube.com/watch?v=-3WWZQyPs30&feature=player_embedded" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/-3WWZQyPs30/maxresdefault.jpg">

Portemonneeloze pauze
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

“Volmaakte beheersing van tint en toon.”

★★★★★ de Volkskrant

“Een grotere precisie in de uitvoering is nauwelijks voorstelbaar.”

★★★★★ Trouw

“Met zijn intelligente, ingetogen en technisch briljante spel benadert Zimerman de ideale vertolkingen.”

★★★★★ NRC Handelsblad