Klatwerk3 + Marcel Kapteijn & Aphranova

Klatwerk3 + Marcel Kapteijn & Aphranova

Klatwerk3 + Marcel Kapteijn & Aphranova

  • Zondag 23 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 14:00: Zaaldeuren open
  • 15:00: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 23 februari 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

De Groningse bands Klatwerk3 en Aphranova delen hun liefde voor hedendaagse jazz. Boelo Klat, componist en pianist van Klatwerk3, is een samenwerking aangegaan met zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Zij vinden elkaar in de puurheid en in de krachtige verbeelding van hun muziek. Aphranova brengt een mix van jazzpop met een funky fusion randje en ademt soms Noorse folk sferen, maar toont ook uptempo drum and bass grooves. Beide presenteren hun albums met een dubbelconcert! 

Jazz and Beyond

Jazz and Beyond

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Klatwerk3 + Marcel Kapteijn

Boelo Klat, componist en pianist van Klatwerk3 is een samenwerking aangegaan met zanger Marcel Kapteijn, bekend van Ten Sharp. Zij vinden elkaar in de puurheid en in de krachtige verbeelding van hun muziek. De samenwerking resulteert in een uniek, zeer afwisselend en boeiend programma. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. Boelo Klat presenteert zijn cd Magnolia, met Marcel Kapteijn.

Line-up:

Boelo Klat: piano

Marcel Kapteijn: zang

Jan Ruerd Oosterhaven: bas

Ancel Klooster: drums

Aphranova

De Drents/Groningse band Aphranova brengt een mix van jazzpop met een funky fusion randje en ademt soms Noorse folk sferen, maar toont ook uptempo drum’n bass grooves. Op hun debuutalbum, The Crossing, vormen elementen als identiteit, relativering en verbinding een rode draad. Frontvrouw Angelique van Os heeft zich tijdens diverse trips als reisjournalist laten inspireren door de kracht van de natuur, door de leegte, uitgestrekte landschappen en de rust.

18-17

Line-up:

Tony Hoyting: keys, mallets

Angelique van Os: vocals, saxofoon

Arthur Buitelaar: bas

Ancel Klooster: drums

Joost van der Beek: gitaar