Herman van Veen & Edith Leerkes

Herman van Veen & Edith Leerkes

Onder vier ogen

Herman van Veen & Edith Leerkes

Onder vier ogen

  • Zaterdag 7 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 7 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bij dit concert zijn uitsluitend vrije zitplaatsen!

Herman van Veen zit vijftig jaar in het vak en dat viert hij samen met gitariste Edith Leerkes tijdens een tiental voorjaarsconcerten in de Nederlandse concertgebouwen. Herman en Edith presenteren voor deze feestelijke gelegenheid een programma met voornamelijk nieuwe liedjes, verhalen en instrumentaal werk.

Herman van Veen (1945) is een veelzijdig kunstenaar met een indrukwekkende staat van dienst. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde stripfiguur-weeseend Alfred Jodocus Kwak. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van Veen zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind en is al jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef.

Edith Leerkes (1959) studeerde gitaar aan het Twents Conservatorium en werd in 1987 lid van het Amsterdams Gitaar Trio. Met dit trio gaf ze over de hele wereld concerten, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York en de Casals Hall in Tokyo. In 1992 speelde Edith met het trio als gast op een aantal galaconcerten van Herman van Veen. Dit gastoptreden leidde ertoe dat ze in 1998 de overstap maakte van het Amsterdams Gitaar Trio naar de groep rond Herman van Veen. Met en over hem schreef en produceerde ze diverse cd’s. Onlangs bracht ze Liedjes uit, een cd met veertien nummers, de meesten door haarzelf geschreven.