Esther Apituley’s LocoMotive

Esther Apituley’s LocoMotive

Passe-partout (incl. dinerconcert)

Esther Apituley’s LocoMotive

Passe-partout (incl. dinerconcert)

  • Zondag 13 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 13 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Het ééndaagse muziektheaterfestival Esther Apituley’s Locomotive presenteert een programma waarin klassieke muziek in een theatrale setting centraal staat. Tijdens dit festival is o.a. de voorstelling Bach & Bleekwater te zien (met Leny Breederveld, tekst van Ko van den Bosch, 7 topmusici en een compositie van De Nieuwe Wildernis componist Bob Zimmerman), krijgt Hans Dagelet carte blanche om samen met Apituley’s strijkkwartet het publiek te verrassen en is er een dinerconcert met live muziek. En nog veel meer! De crew bestaat uit een bont gezelschap, een strijkkwartet dat ook kan zingen, een bassist die klassiek strijkt en electrische geluiden tovert, een concertpianist die swingt, een virtuoze percussionist, een mooie actrice en een verleidelijke bariton. Altvioliste Esther Apituley heeft het onbedwingbare verlangen om vastgeroeste tradities open te breken. Gedurende haar carrière is zij steeds op zoek naar een nieuwe aanpak voor het concert, vanuit de behoefte om een meer persoonlijke lijn te leggen met het luisterend publiek.

Het volledige programma:
16.00 – 17.00 Carte Blanche
Hans Dagelet krijgt Carte Blanche om samen met het Locomotive strijkkwartet het publiek te verrassen.

17.30 – 18.45 Dinerconcert
Na de Carte Blanche en voor aanvang van de avondvoorstelling aanschuiven voor een muzikaal diner. En natuurlijk klinkt er live muziek!

19.00 – 19.20 What’s App Bach
Kinderen van het Haydn Jeugd Strijkorkest (HSJO) staan in het voorprogramma van ‘Bach & Bleekwater’ en brengen op het grote podium een muzikaal hoorspel tot leven. Het hoorspel is geschreven door Ko van de Bosch (NNT).

19.30 – 20.45 Bach & Bleekwater
In Bach & Bleekwater treedt Esther Apituley op als altvioliste en leidt het publiek langs muziek die voor haar de magie van de muzikale verbeelding het beste uitstraalt. Met 7 top muzikanten en actrice Leny Breederveld (bekend van Theatergroep Carver, Orkater en tal van film- en tv series). Kamerkoor Dualis uit Groningen zingt het speciaal voor hen geschreven koor-arrangement.

Website Esther Apituley’s LocoMotive

Lees hier het interview over Esther Apituley’s Locomotive