Wereldband

Wereldband

SLAPSTICK

Wereldband

SLAPSTICK

  • Zaterdag 8 april 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 8 april 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bij de muzikale slapstick van de Wëreldbänd komt u ogen en oren te kort. Het zijn virtuoze muzikanten, maar ook clowns van wereldformaat. In ‘SLÄPSTICK’ brengt het vijftal een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, de Marx Brothers en Mini & Maxi. Ook geven ze een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy.

De Wëreldbänd bestaat uit vijf van oorsprong rasmuzikanten. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ieder blinken ze uit in een eigen stijl varierend van zigeunermuziek, jazz, klassiek en pop. Naast hun succesvolle eigen programma’s als Lekker Warm, Keet en Playground werkte de Wëreldbänd de afgelopen jaren samen met onder meer het Residentie Orkest, Ellen ten Damme, Brigitte Kaandorp en Karin Bloemen. Ze zijn meester in het neerzetten van ontsporende komische scenes met vaak een bijzondere twist maar wat altijd fier overeind blijft is hun vakmanschap.

“Bij de Wëreldbänd weet je niet wat je meemaakt: hun nieuwste programma heeft een ongekend hoog amusementsniveau. De vijf mannen verwijzen naar een rijke traditie maar zijn ook ongelooflijk vernieuwend. (..) Een fenomenale voorstelling.”

★★★★★ Volkskrant

“Niks is normaal bij de Wëreldbänd, en dat is maar goed ook. Een spervuur aan fraaie muzikale sketches golven in een lekker tempo over de zaal. Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod, geschikt voor jong én oud.”

★★★★★ Theaterkrant

“En ze beheersen ook het variétévak op lachwekkend hoog niveau, met een clownesk arsenaal aan visuele gekkigheid. Släpstick, vaardig geregisseerd door Stanley Burleson, is een spectacle coupé waarin de Wereldband-mannen vaak ietwat Chaplineske mannetjes zijn die hun muzikale santenkraam presenteren met tragikomische oogopslag.”

★★★★ NRC

“De mannen hebben alles geraffineerd aan elkaar gesmeed en weten steeds opnieuw te verrassen met een frisse vondst. Geïnspireerd op een vorstelijke traditie, met een moderne invulling. Een rijk gevulde snoeptrommel waar je geen genoeg van kunt krijgen, je zit bij ‘Släpstick’ gegarandeerd de hele tijd op het puntje van je stoel. Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd.”

★★★★★ Trouw