WENDE

WENDE

De Wildernis

WENDE

De Wildernis

  • Zondag 25 april 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 18.45 uur: Deuren open (kaartcontrole kan wat langer duren)
  • 19.30 uur: Aanvang concert
  • 21:00 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
Dit event maakt onderdeel uit van de landelijke pilot Testen voor Toegang. Om toegang te krijgen dien je je te laten testen bij onze testaanbieder op de Suikerlaan 15 in Groningen. Dit is hoe het werkt: koop eerst een kaartje. Plan vervolgens een afspraak voor een test in via www.testenvoortoegang.nl (let op: alleen testresultaten die zijn ingepland via Testen voor Toegang worden geaccepteerd). Deze test mag maximaal 40 uur voor aanvang van de voorstelling plaatsvinden. Is je testresultaat onverhoopt positief? Dan krijg je helaas geen toegang. Stuur dan een mail naar kassa@spotgroningen.nl en we storten het aankoopbedrag terug. Meer informatie volgt na aankoop van je kaartje in de servicemail, die je enkele dagen voor je bezoek ontvangt. Kijk voor meer informatie en veel gestelde vragen op www.testenvoortoegang.nl

Wende is een artiest van zeldzame klasse. Na haar bejubelde voorstelling MENS ontwikkelt ze op dit moment haar volledig nieuwe Nederlandstalige show DE WILDERNIS.

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter-)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show.

In een aantal testtheaters, waaronder De Oosterpoort Groningen, speelt Wende een exclusieve try-out. Door Covid-19 heeft ze haar verdere tour moeten verplaatsen naar later.

Wende: “De dingen die niet gezegd worden. De schaduwkant die we allemaal in ons hebben. Misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.”

Over Wende
Wende is een van de veelzijdigste artiesten van Nederland. Ze begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Koninklijk Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar eigen festival Kaleidoscoop, dat afgelopen zomer de opening was van de alternatieve Uitmarkt. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

Wende heeft een Edison in bijna elke categorie en ontving als actrice een nominatie voor een Gouden Kalf. In 2020 was ze te zien in de succesvolle tv-serie IM. Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre.