Waylon –

Waylon –

Heaven after Midnight

Waylon –

Heaven after Midnight

  • Zaterdag 29 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 29 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Waylon in English

Waylon in English

The release of his third album, ‘Heaven After Midnight’, was delayed because Waylon was too busy with the Eurovision Song Contest in Copenhagen, where at the beginning of May he defended our nation alongside Ilse DeLange. But in September the time will have come. Waylon’s debut ‘Wicked Ways’ (2009) was a mix of rock ‘n’ roll and sultry soul. With ‘After All’ (2011) he moved to a more bluesy country sound. This time the singer is returning to Nashville country, but still with that typical, raw Waylon edge.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

De release van zijn derde album, ‘Heaven After Midnight’, werd uitgesteld omdat Waylon het te druk had met het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, waar hij begin mei samen met Ilse DeLange onze driekleur verdedigde. Maar op 5 september is het dan zover. Waylons debuut ‘Wicked Ways’ (2009) liet een mix van rock-’n-roll en zwoele soul horen. Op ‘After All’ (2011) verschoof hij naar een meer bluesy countrysound. Ditmaal keert de zanger terug naar de Nashville country, maar dan wel met dat typische, ruwe Waylon-randje.

Waylon heeft zich bij z’n nieuwe album met alles bezig gehouden, van de eerste noot tot de eindmix. Hij vond in de Amerikaanse songschrijver, gitarist en producer Bruce Gaitsch zijn perfecte muzikale partner, die gewerkt heeft met supersterren als Peter Cetera en Chicago, Agneta Faltskjog en Madonna. Waylon schreef ook een aantal liedjes met Rob Crosby, die eerder met Ilse DeLange samenwerkte. Het album werd opgenomen in de legendarische Capitol Studios in Hollywood. Hij werkte samen met muzikanten die gewend zijn om zijn om met supersterren als Joni Mitchell, Michael Jackson en Crosby, Stills, Nash & Young te werken.

Interview OOR (Willem Bemboom)

“Ik zal altijd mijn eigen gekke geestje blijven houden, maar dat vind ik wel lekker.”

Lees het volledige interview

”Deze man mag je niet missen als je van charismatische stemmen houdt of authentieke soulmuziek.”

Lees het volledige concertverslag

★★★★ Concertverslag Podiuminfo.nl

“een sterke plaat die misschien minder soulvol is dan beide voorgangers, maar muzikaal meer diepgang heeft”.

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie Mania (Bert Dijkman)

“Heaven After Midnight is een welafgewogen mix tussen de country die te horen is op het debuutalbum van The Common Linnets en de soulvolle pop van Waylons twee eerdere albums. De productie van Bruce Gaitsch is erg radiovriendelijk, maar dankzij de rasperige stem van Waylon blijft er een prettig rafelrandje aan de liedjes zitten.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie NU.NL (Piere Oitmann)

“Met zoveel zwaargewichten als rugdekking kan Heaven After Midnight op voorhand niet stuk.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★ Albumrecensie Lust for Life (Harry de Jong)