Vandenberg

Vandenberg

Tour of Sin - Reprise + support: Marco Mendoza

Vandenberg

Tour of Sin - Reprise + support: Marco Mendoza

  • Woensdag 10 april 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 10 april 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Uitgebroken vanuit Nederland betrad de band Vandenberg in 1982 het wereldtoneel met het gelijknamige debuutalbum Vandenberg. Het Nederlandse fenomeen scoorde een internationale hit in de vorm van Burning Heart, wat de weg vrijmaakte voor baanbrekende releases zoals Heading For A Storm en Alibi. De band trok samen met Ozzy Osbourne, Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker en vele anderen door de Verenigde Staten, Europa en Japan.

Adrian Vandenberg ging later een samenwerking aan met David Coverdale, de frontman van de legendarische band Whitesnake, en werd de leadgitarist van Whitesnake tijdens de late jaren 80. Deze samenwerking resulteerde in het uiterst succesvolle album “Slip of the Tongue” uit 1989, dat een van de hoogtepunten van Whitesnake’s carrière werd. De invloed van Vandenberg blijft voortleven, zowel in hun eigen werk als in de bijdragen van Adrian Vandenberg aan het rijke erfgoed van Whitesnake. Na uitstapjes onder de noemer Vandenberg Moonkings kwam Vandenberg kwam als band weer tot leven met de lovend ontvangen comeback-LP, 2020.

Vandenberg combineert imposante zang, aardschokkende ritmes en het iconische en direct herkenbare snarenwerk van gitarist Adrian Vandenberg. Samen met zanger Mats Levén, drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen, presenteerde de invloedrijke gitarist in augustus 2023 het vijfde studio album van de groep, SIN. Vertrouwd maar wellicht nog een tikkeltje meer powerful dan voorheen; kiezelharde hardrock en meeslepende metal, geproduceerd door Bob Marlette.

 

Support: Marco Mendoza

Marco Mendoza zat als bassist in bands als: Whitesnake, Thin Lizzy, Journey en The Dead Daisies. Tegenwoordig tourt hij onder zijn eigen naam, maar komen de nodige classics live ook nog altijd voorbij.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer