Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Husbands and wives

Toneelgroep Amsterdam

Husbands and wives

  • Woensdag 15 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 15 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Topcast speelt tekst Woody Allen
Na het succes van ‘Medea’ regisseert de Australische Simon Stone, momenteel één van de meest bejubelde theatermakers in het internationale circuit, ‘Husbands and Wives’. Woody Allen schreef het stuk vlak voordat zijn huwelijk met Mia Farrow op de klippen liep. Jack en Sally gaan scheiden. Een weloverwogen beslissing, maar voor hun vrienden Gabe en Judy is het een enorme schok. Hoe goed is hun eigen huwelijk nog? Moet je vasthouden aan wat je hebt of openstaan voor iets heel nieuws? De beslissing van Jack en Sally zet een keten van gebeurtenissen in gang die het leven van het viertal grondig overhoop haalt. Toneelgroep Amsterdam brengt dit indringende echtscheidingsdrama met een topcast: Halina Reijn, Ramsey Nasr, Gijs Scholten van Aschat en Marieke Heebink.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart met de link. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Bartalk

Bartalk

Na afloop van alle voorstellingen uit de Internationale Selectie is er een gratis Bartalk in de foyer, een informeel gesprek met een maker of kenner over de voorstelling.

Bekijk hier de brochure.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

“Confronterend? Zeker ook voor je eigen relatie. Vragen als: houd jij weleens verlangens en gevoelens geheim voor mij? liggen na afloop op ieders lippen. Kortom, een voorstelling om samen nog lang over na te praten.”

Lees de volledige recensie.

★★★★ Telegraaf (Paola van de Velde)

“Een universeel verhaal over relaties, eenzaamheid, ouder worden, sleur en met verlangen en de angst voor datalles, in die typische kleine, Allen-achtige setting.

★★★★ de Volkskrant

“Het decor is verbluffend: achter de glazen pui van een New Yorkse loft regent, bliksemt en sneeuwt het, terwijl op de voorgrond de acteurs vanuit een berg verhuispuin traag een interieur opbouwen; fraai symbool van het verlangen naar geborgenheid.”

Lees de volledige recensie

★★★★ NRC

”Het is hartverscheurend. Het levert prachtig theater op over de kwetsbaarheid van de liefde en de pijnscheuten van het ouder worden”

★★★★★ Trouw

tekst: Woody Allen, vertaling: Rik van den Bos, regie: Simon Stone, spel: Hélène Devos, Marieke Heebink, Robert de Hoog, Ramsey Nasr, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, muziek: Stefan Gregory