Tim Dawn

Tim Dawn

Support: Rosa van Bommel

Tim Dawn

Support: Rosa van Bommel

  • Zaterdag 16 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 uur: Start concert
  • 22:15 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 16 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

‘Baby you don’t know what it’s like…’ Tim Dawn veroverde dit jaar vele harten met zijn hit To Love Somebody, zijn optreden bij All You Need is Love en natuurlijk zijn nieuwe single In This Together, die werd verkozen tot TopSong op Radio 2 en Hit van 100 op 100% NL. Niet voor niets werd de singer-songwriter door AD getipt als hét muziektalent voor 2021. Alle reden dus om uit te kijken naar het debuutalbum van Tim, dat 8 oktober verschijnt, en natuurlijk naar zijn concert op zaterdag 16 oktober in De Oosterpoort.

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. Tot hij het roer omgooide en koos voor de muziek. Singles Walking On A Wire en Bite The Bullet werden door NPO Radio 2 verkozen tot TopSongs en in het najaar van 2019 werd Tim uitgeroepen tot 3FM Talent. Eind 2020 scoorde hij een hit met de Bee Gees-cover To Love Somebody. Het nummer werd opgenomen voor de kerstcommercial van een bekende supermarktketen en betekende de definitieve doorbraak van bij het grote publiek.

Support: Rosa van Bommel
Alsof het concert van Tim Dawn al niet tof genoeg is, heeft hij ook nog eens een bijzondere support aan zijn show toegevoegd als voorprogramma: Rosa van Bommel. Deze negentienjarige, uit Groningen afkomstige muzikant verweeft poëzie en muziek tot Nederlandstalige popliedjes die je doen wegdromen én met beide benen op de grond zetten. Liedjes die vragen stellen, maar je ook met beide benen op de grond zetten. Op 8 mei 2020, de dag dat zonder de pandemie haar eindexamens zouden zijn begonnen, bracht Rosa haar eerste single uit, Nachtdans. Dit jaar verscheen haar tweede single Zoenen met knettersuiker.

“Een van de beste liedjesschrijvers van Nederland.”
Radio-dj Paul Rabbering

“Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotentie (…) De urgentie waarmee hij zingt voel je in je hart.”
8WEEKLY

Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert  en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via The Fork.

Tim Dawn was a prize-winning law graduate, well on his way to a PhD. Until he fell head over heels for music. Backpacking through Australia and New Zealand, armed with a guitar and a handful of songs, he felt freer than ever. Back home, he decided to quit his job and focus solely on his career as a musician.

His moving cover of To Love Somebody by the Bee Gees became a hit in the winter of 2020. And that is only the beginning of Tim Dawn’s career as a singer-songwriter! He will perform in De Oosterpoort on October 16.

 

Website of Tim Dawn

Join the Facebook event