Suzan & Freek

Suzan & Freek

+ support: Ruben Annink

Suzan & Freek

+ support: Ruben Annink

  • Woensdag 22 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp open
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 22 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Suzan & Freek is een ware internetsensatie te noemen. Het duo covert liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze en helemaal akoestisch. Laat je betoveren door de engelachtige stem van Suzan en het fijne gitaarspel van Freek. Op 22 mei komen ze met de bekende covers én nieuwe eigen muziek terug naar Groningen voor een concert in De Oosterpoort!

Pop van eigen bodem

Pop van eigen bodem

Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop! Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

De Minuut

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op je tijdlijn: Suzan Stortelder en Freek Rikkerink plaatsen wekelijks een nieuwe cover op Facebook in hun rubriek De Minuut, die inmiddels door meer dan 60.000 mensen wordt gevolgd. Sinds het Achterhoekse koppel hun covers ook op Spotify plaatst, gaat het tweetal online als een speer. Inmiddels hebben ze op Spotify miljoenen streams te pakken.

Suzan & Freek gaan viraal

In 2015 werd hun cover Cheerleader door alle landelijke radiostations opgepikt nadat de Jamaicaanse zanger OMI de cover had gedeeld met de tekst: “One of my favorite Cheerleader covers I’ve ever heard. The voice of an angel”. Het definitieve duwtje omhoog kwam na de cover Don’t Let Me Down (origineel: The Chainsmokers). The Chainsmokers zelf waren onder de indruk en deelden de cover via hun social media. “Wow, this made us tear up”, schreven The Chainsmokers over de cover van Suzan & Freek.

Eigen werk

Na een uitverkochte clubtour en optredens op festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at Sea, Tuckerville en Bierpop vinden de ‘Koning en Koningin van de covers’ het tijd voor een nieuw hoofdstuk, namelijk het schijven van eigen liedjes. In november 2018 brachten ze al hun allereerste eigen single uit: Als Het Avond Is. “Nu is het tijd voor de volgende stap en we gaan hard werken om de droom van een toekomst met mooie eigen liedjes verder waar te maken”, aldus Freek.

Support : Ruben Annink

Ruben Annink laveert tussen de volksmuziek en de Nederpop. De singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnink, Marco Borsato, Blof, en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger – die zijn carrière als straatmuzikant begon – is op zijn 15e ontdekt door Ali B waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft De zanger heeft afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld, te horen op zijn aankomende EP Helderzien. “Ik wil mensen in mijn wereld verwelkomen”, zegt Annink over zijn muziek.

Ruben Annink_FotoCredit Arno Stevens_11

”De interactie tussen de twee is heel aandoenlijk om te zien. Toch weten ze ook op een goede manier interactie te maken met het publiek.” Lees hier de volledige recensie.

Concertrecensie door 3voor12

Vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.