Suzan & Freek

Suzan & Freek

+ support: Meau

Suzan & Freek

+ support: Meau

  • Zondag 27 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 15:00 uur: Start concert
  • 17:30 uur: Einde concert
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Muziek is in eerste instantie een hobby. Onder de noemer ‘De Minuut’ posten de gleiefden filmpjes op Facebook, waarin eigen versies van bekende hits worden gespeeld. Dat slaat enorm aan en er ontstaat een fanbasis. Voor ze het weten doen ze een uitverkochte clubtour en is hun ster rijzende, zonder dat ze nog eigen materiaal hebben.

Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Het nummer krijgt een plek bij de acht langst genoteerde Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Opvolger Blauwe Dag wordt eveneens een enorme hit.

Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

Dit optreden van Suzan & Freek in De Oosterpoort is vanwege coronamaatregelen verplaatst van 14 november  naar 27 februari 2022. Reeds gekocht kaarten blijven uiteraard gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers hebben per mail bericht gehad.

Het debuutalbum Gedeeld Door Ons wordt in 2020 bekroond met de Edison Popprijs in de categorie Nederlandstalig.
Freek: “We beseffen ons dagelijks hoe bijzonder het is dat we in deze positie terecht zijn gekomen. Een jaar geleden hadden we alle twee nog een baan en deden we muziek ‘erbij’. Nu verkopen onze tours binnen no-time uit, staan we op grote festivals als Concert at SEA en de Vrienden van Amstel LIVE en ontvingen we een Edison voor ons debuutalbum. Er is enorm veel veranderd en in die orkaan is het tussen ons gewoon hetzelfde gebleven. Gedeeld Door Ons is een album waar we enorm trots op zijn.”

Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40. 


Voorprogramma: Meau

Nederlandstalige indie pop; een vleugje synths, warme gitaar sounds, catchy melodielijntjes en inspiratiebronnen als Eefje de Visser & RY X. MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (20), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Haar warme stem, eerlijke teksten en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen.

Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert  en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via The Fork.