Spinvis

Spinvis

Trein/Vuur/Dageraad

Spinvis

Trein/Vuur/Dageraad

  • Woensdag 29 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Voor Spinvis is het theater de perfecte plek om zijn talenten in een voorstelling te gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. In ‘Trein/Vuur/Dageraad’ speelt een vijfkoppig muzikaal gezelschap werk van zijn nieuwe album en bekende liedjes uit het Spinvisrepertoire. Maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen.

Het is misschien wel het album waar het meest naar uitgekeken wordt. De Nieuwe Spinvis. 28 april verschijnt ‘ie, ‘Trein Vuur Dageraad’. Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn. De voorbode hiervan is ‘Hallo Maandag’ die op vrijdag 3 februari werd gepresenteerd.

Website Spinvis

“Wat niet wil zeggen dat er geen dwingende kracht zit in zijn beste werk. En poëzie zoals we die in het Nederlandse taalgebied zelden tegenkomen.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★★ Concertrecensie Dagblad van het Noorden (J. Haagsma)

“Met zijn poëtische en associatieve teksten trapt Spinvis niet in de val om er kleinkunst van te maken. Nieuwe nummers ‘De Kleine Symfonie’ en ‘Van de Bruid en de Zee’ zijn juwelen van inventiviteit. Zelfs in die voor het publiek onbekende nummers handhaafde Spinvis zich als een unieke stem in de Nederlandse popmuziek.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Recensie NRC (J. Vollaard)

“Wat volgt is een ruim twee uur durend optreden vol variatie en herkenning. De Jong grasduint door zijn oeuvre en schuwt daarbij niet om een klassieker op verfrissende wijze te brengen.”

Lees de volledige concertrecensie hier.

Concertrecensie 3voor12 (Wouter Bessels)

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl