Samir Calixto – Korzo producties

Samir Calixto – Korzo producties

4 seasons

Samir Calixto – Korzo producties

4 seasons

  • Vrijdag 4 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 4 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Expressieve dans op Vivaldi’s meesterwerk
De Braziliaanse choreograaf Samir Calixto maakte in 2012 grote indruk met ‘Winterreise’, gebaseerd op de gelijknamige liederencyclus van Schubert. Ook in ‘4 Seasons’ gebruikt Calixto een hoogtepunt uit de klassieke muziek, ditmaal om het thema vergankelijkheid te onderzoeken. Twee dansers houden zich staande op het muzikale geweld van Vivaldi’s beroemde ‘De Vier Jaargetijden’. “Een goed voorbeeld van hoe expressief dans kan zijn”, schreef Cultuurbewust.nl. Het werk werd genomineerd voor de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie van 2013’ en vorig jaar ontving Calixto de prestigieuze BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent.

“Calixto kiest er echter voor de dans zijn eigen verhaal te laten vertellen, en dat resulteert in een prachtige combinatie van dans, muziek en beeld (…) Deze momenten zorgen er dankzij de expressieve uitvoering voor dat je geregeld je adem inhoudt (…) perfecte balans tussen danstechniek en expressie.”

★★★★★ Cultuurbewust.nl

“Een spannende dialoog ook tussen muziek en dans, want op momenten dat de muziek versnelt houden de dansers hun passen in, om de beweging weer op te pakken als de muziekcompositie zich naar binnen keert.”

★★★★ Theaterkrant

“Huiveringwekkend mooi.”

Danspubliek.nl

choreografie: Samir Calixto ∙ dans: Samir Calixto, Ewa Sikorska