Rob Dekay

Rob Dekay

+ Support: Irene Hin

Rob Dekay

+ Support: Irene Hin

  • Zaterdag 9 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 17:30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 9 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Singer-songwriter Rob Dekay maakt eigenzinnige, Nederlandstalige en soulvolle countrypop. Poëtische teksten en poppy deuntjes, wanneer je de liedjes van Rob hoort krijg je ze niet snel weer uit je hoofd. Hij werkte samen met Akwasi, Dio, Daniël Lohues, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en Diggy Dex. Op 9 april staat de opvallende verschijning met de tatoeages en hoed uit Deventer, die je overigens ook nog zou kunnen kennen van zijn glansrol in Wie Is De Mol, in de Binnenzaal van De Oosterpoort. 

Rob Dekay schrijft en zingt eigenzinnige Nederlandstalige popmuziek. Zijn sound is het beste te omschrijven als soulvolle country-pop. Sterke melodielijnen zorgen met Rob’s opvallende stemgeluid voor aanstekelijke nummers. In teksten schakelt hij moeiteloos tussen kleine en grote vraagstukken, maar altijd met de pen van een poëet.

Rob Dekay

Rob stopt op zijn vijftiende met school en gaat werken; van stratenmaker tot vuilnisman. Zijn vrije tijd gaat helemaal op aan zijn grote liefde, muziek. Dat merken ook zijn beste vrienden, die hem aansporen om volledig voor de muziek te kiezen. En zo geschiedde.

De banjo en mandoline in de hoofdrol

Zijn talent wordt al snel opgemerkt. Er volgen samenwerkingen met Akwasi, aan wiens eerste soloalbum Rob een grote bijdrage levert. Gevolgd door een periode waarin hij met Dio op alle grote festivals in Nederland speelt. Maar daarna is het de hoogste tijd voor eigen ambities. In 2016 verschijnt de debuutplaat Alles Gaat Voorbij. Rob heeft een hand in alle facetten van de release. Van het schrijven, opnemen en produceren van de liedjes tot aan het artwork en het bedenken van videoclips. Op het album zijn roots en country-invloeden te horen, de banjo en mandoline spelen de hoofdrol.

Daniël Lohues en Ilse DeLange

In 2018 tekent Rob bij Modestus Records, het platenlabel van Guus Meeuwis. Hij voegt zich hiermee bij artiesten als Rowwen Hèze en Bjorn van der Doelen. Op het label verschijnen de singles Vol Van Elkaar en Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen. Die laatste schrijft Rob samen met Daniël Lohues en Ilse DeLange. Zij neemt ook de tweede stem op het nummer voor haar rekening.

Support: Irene Hin

Irene Hin (26) slaat als songwriter een muzikale brug tussen country en bluegrass uit de jaren 60 en popmuziek uit de jaren 00. Kenmerkend zijn haar licht hese stem en frisse, autobiografische teksten.

Haar liefde voor muziek ontstond toen ze acht jaar was. Waar leeftijdsgenoten luisterden naar bekende kinderliedjes, kreeg zij geen genoeg van Johnny Cash, Dolly Parton en Tammy Wynette. Tegelijkertijd zong zij op haar slaapkamer mee met popsterren als Michael Jackson en Shakira. Jaren later, in 2015, zorgde een liefdesbreuk ervoor dat zij haar eerste liedje schreef. Wat begon als een creatieve uiting van haar gevoelens, groeide de afgelopen jaren uit tot de droom om ooit op een podium te staan met haar eigen band.

In 2021 richt Irene zich op het schrijven van Nederlandstalige popliedjes, waarin ze uitgesproken kwetsbaar durft te zijn. De eerste stap naar een tour langs alle poppodia is daarmee gezet.