Ro Theater

Ro Theater

Van Waveren

Ro Theater

Van Waveren

  • Zaterdag 21 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De ondergang van een Hollandse familie
Het Ro Theater brengt een familiekroniek over de opkomst en ondergang van het imperium van een vermogende en geniale Hollandse ondernemersfamilie. De rijke bollenteler Theodoor van Waveren verdeelt in 1930 als een Koning Lear zijn gigantische, wereldwijde imperium tussen zijn vier zoons. Het is het begin van een dramatische geschiedenis. De productie is een samenwerking tussen regisseur Alize Zandwijk en cineast Wim van der Aar. Deze laatste vond een tas geluidsbanden met telefoongesprekken van Guido van Waveren, de jongste telg van de familie. De tapes leidden tot de indrukwekkende documentaire ‘De Van Waveren tapes’. Deze voorstelling vertelt wat aan die film voorafging.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Het is 1930 als de rijke bollenteler Theodoor van Waveren zijn testament opmaakt. Als een Koning Lear richt hij zich tot zijn vier zoons en verdeelt hij zijn gigantische bollenimperium, dat zich uitstrekt van Heemstede tot in de uithoeken van Rusland en de Verenigde Staten. Het is het begin van de dramatische familiegeschiedenis van de vermogende en geniale Hollandse ondernemersfamilie Van Waveren waarin verraad, gekte, grootheidswaanzin, genialiteit en onmacht het familiekapitaal voorgoed laten verdampen.

“Met volmaakt gedoseerde, krachtige beelden creëert [Alize] Zandwijk een vreemd maar immer dwingend universum – waarin overigens ook veel te lachen valt.”

★★★★ NRC

“Sylvia Poorta overtuigt als de volslagen krankjorume moeder van Guido, evenals Jack Wouterse als zijn geniale, goeiige vader en Herman Gilis als de egocentrische oom Frank.”

★★★★ Telegraaf

“Uiterst precies geregisseerd laat ze [Alize Zandwijk] haar personages in steeds wisselende configuraties door de bunker en later door een enorm tulpenveld dolen.”

★★★★ Trouw

“De filter van Guido’s brein geeft Zandwijk de ruimte om los te komen van de werkelijkheid. Ze doseert het surreële in Van Waveren zorgvuldig, wat het effect des te groter maakt. Dat levert mooie beelden op.”

★★★★ Theaterkrant

“Het ensemblespel is van hoog niveau. In de topcast zitten geen zwakke plekken, men weet goed raad met de groteske speelstijl.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

tekst: Rik van den Bos en Don Duyns · regie: Alize Zandwijk · research en film: Wim van der Aar · muziek: Maartje Teussink · spel: Nasrdin Dchar, Herman Gilis, Sanne den Hartogh, Guido Pollemans, Sylvia Poorta, Fania Sorel, Maartje Teussink en Jack Wouterse