Peeping Tom

Peeping Tom

Diptych

Peeping Tom

Diptych

  • Vrijdag 18 juni 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Peeping Tom komt naar Groningen met de voorstelling Diptych: The missing door en The lost room, waarin danstheater en filmische beelden je meevoeren naar een surrealistische wereld. Deze avond bevat alle bekende ingrediënten van het Belgische collectief: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense en humor.

The missing door

The missing door speelt zich af in een ruimte vol deuren die niet openen. Door fantasie en werkelijkheid met elkaar te vervlechten, toont Carrizo het publiek twee parallelle dimensies. Een man probeert de weg door het fijnmazige doolhof van zijn gedachten te vinden. Terwijl soundscapes van alledaagse geluiden veranderen in ritmes, voert de man een gevecht met tijd, ruimte en diegenen die afwezig zijn.

The lost room

The lost room laat zien hoe gebeurtenissen uit het heden en de toekomst van invloed kunnen zijn op het verleden, ons geheugen en ons vermogen om te herinneren. We bevinden ons op een schip op zee, waar vrijheid en gevangenschap hand in hand gaan. In een labyrint van kamers en gangen vertelt het stuk meerdere verhalen tegelijk. Personages bestaan in elke tijd en elke plaats en zijn tegelijkertijd tijdloos, oneindig en grenzeloos. Zo bespiegelt The lost room een melancholische nostalgie naar de toekomst. Voor dit werk ontving Chartier de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie 2016’.

Gabriela Carrizo en Franck Chartier  herwerken voor deze voorstelling stukken die zij maakten voor en met Nederlands Dans Theater (NDT1).

“Alle bekende ingrediënten van het succesvolle Belgische collectief Peeping Tom zijn weer aanwezig: dans, acrobatiek, illusionisme filmische suspense. En wrange humor”

NRC Handelsblad

“Razend knappe timing (…) Carrizo geeft de werkelijkheid een prettige tik.”

de Volkskrant ★★★★ over The missing door

“Fraai dat het Nederlands Dans Theater nu een vervolg, van de hand van Franck Chartier, toevoegt aan dit sterk staaltje surrealistische verbeeldingskracht van choreografe Gabriela Carrizo.”

de Volkskrant ★★★★ over The lost room

“De typische mix van goochelarij, effecten, slapstick en de soepelheid van slangenmensen is bombastisch; de suspense is perfect.”

de Volkskrant ★★★★ over The hidden floor 

Concept en regie: Gabriela Carrizo and Franck Chartier | Dansers: Konan Dayot, Fons Dhossche, Lauren Langlois, Panos Malactos, Alejandro Moya, Fanny Sage, Eliana Stragapede, Wan-Lun Yu | Geluidscompositie en arrangementen: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Annalena Fröhlich, Louis-Clément Da Costa | Lichtontwerp: Tom Visser | Decorontwerp: Gabriela Carrizo, Justine Bougerol | Kostuumontwerp: Seoljin Kim, Yi-chun Liu, Louis-Clément Da Costa

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling Kind van Peeping Tom op 30 mei 2020 veranderd in Diptych op 18 juni 2021.