Peeping Tom

Peeping Tom

Kind

Peeping Tom

Kind

  • Vrijdag 3 juni 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na het grote succes van Vader komt Peeping Tom naar Groningen met Kind. Deze avond bevat alle bekende ingrediënten van het Belgische collectief: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense en humor.

Een magisch universum

In Kind boren choreografen Gabriela Carrizo en Franck Chartier naar de bronnen van de menselijke psyche vanuit het perspectief van het kind. Je treedt binnen in een universum vol humor en magie. In een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, leidt een te groot meisje op een te kleine fiets het publiek met kinderlijke tics en gebaren binnen in een wonderlijke wereld. Een wereld waar vreemde voorvallen elkaar vloeiend opvolgen en je nieuwsgierig maken naar meer.

“Wat Chartier en Carrizo hier met diabolisch plezier onderstrepen, is dat er naast speelse fantasie in de kinderziel ook agressie, jaloezie en wreedheid huizen. Meestal nog zonder besef van moraliteit, al valt dat bij De Beul te betwijfelen, zodat het vooral de lachwekkende verrassingen zijn, niet zozeer diepgravende psychologische verkenningen, die Kind een sterke voorstelling maken.”

– NRC Handelsblad ★★★★

“Dit landschap van de ongetemde verbeelding gaat dan misschien over de kindertijd, maar Kind is geen kindervoorstelling. Achteraf zal je kinderen niet alleen met zorg, maar ook met voorzichtigheid willen behandelen.”

– The Guardian ★★★★

“In de verhalende dansvorm die de groep eigen is ontvouwt zich een soms bizar, dan humoristisch en surrealistisch patchwork van scènes.”

– Theaterkrant, keuze van de criticus

concept en regie: Gabriela Carrizo en Franck Chartier | creatie en uitvoering: Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, Brandon Lagaert, Yi-Chun Liu en Maria Carolina Vieira | artistieke assistentie: Lulu Tikovsky | geluidsontwerp: Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annelena Fröhlich Fhun Gao en Peeping Tom