Peeping Tom

Peeping Tom

Kind

Peeping Tom

Kind

  • Vrijdag 3 juni 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Vlaamse Peeping Tom komt naar Groningen met Kind, waarin danstheater en filmische beelden je meevoeren naar een surrealistische wereld. Deze avond bevat alle bekende ingrediënten van het Belgische collectief: dans, acrobatiek, illusionisme, filmische suspense en humor.

Familietrilogie

Na Vader en Moeder is Kind het derde deel uit de familietrilogie van Peeping Tom rond herinnering, geheugen en de zoektocht naar verbinding. In Kind boren choreografen Gabriela Carrizo en Franck Chartier naar de bronnen van de menselijke psyche vanuit het perspectief van het kind.

Een magisch universum

In Kind treed je binnen in een diep verscholen universum vol humor en magie. In een donker woud aan de voet van torenhoge kliffen, leidt een te groot meisje op een te kleine fiets het publiek met kinderlijke tics en gebaren binnen in een wonderlijke wereld. Een wereld waar vreemde voorvallen elkaar vloeiend opvolgen en je nieuwsgierig maken naar meer.

“Wat Chartier en Carrizo hier met diabolisch plezier onderstrepen, is dat er naast speelse fantasie in de kinderziel ook agressie, jaloezie en wreedheid huizen. Meestal nog zonder besef van moraliteit, al valt dat bij De Beul te betwijfelen, zodat het vooral de lachwekkende verrassingen zijn, niet zozeer diepgravende psychologische verkenningen, die Kind een sterke voorstelling maken.”

NRC Handelsblad ★★★★

“Dit landschap van de ongetemde verbeelding gaat dan misschien over de kindertijd, maar Kind is geen kindervoorstelling. Achteraf zal je kinderen niet alleen met zorg, maar ook met voorzichtigheid willen behandelen.”

The Guardian ★★★★

“In de verhalende dansvorm die de groep eigen is ontvouwt zich een soms bizar, dan humoristisch en surrealistisch patchwork van scènes.”

Theaterkrant, keuze van de criticus

Concept en regie: Gabriela Carrizo en Franck Chartier / Creatie en uitvoering: Eurudike De Beul, Maria Carolina Vieira, Marie Gyselbrecht, Brandon Lagaert, Hun-Mok Jung Yi-Chun Liu / Geluidscompositie en arrangementen: Raphaëlle Latini, Hjorvar Rognvaldsson, Renaud Crols, Annalena Fröhlich, Fhun Gao / Lichtontwerp: Amber Vandenhoeck, Sinan Poffyn / Kostuums: Lulu Tikovsky, Yi-chun Liu, Nina Lopez Le Galliard / Decorontwerp: Justine Bougerol

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling van Peeping Tom verplaatst van 18 juni 2021 naar 3 juni 2022.