Opera Trionfo

Opera Trionfo

Antigona

Opera Trionfo

Antigona

  • Donderdag 10 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 10 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

dirigent: Kenneth Montgomery ∙ regisseur: Floris Visser ∙ solisten: Anna Kraynikova, Deirdre Angenent, Yves Saelens, Eva Kroon en Marcel van Dieren ∙ m.m.v. NJO Antigona Orkest

Inleiding om 18:30

Inleiding om 18:30

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 18.30 uur door Hans Nieuwenhuizen.
Deuren gaan om 18.15 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de
bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: dit concert is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Meeslepend meesterwerk
Met de opera ‘Antigona’ schreef de achttiende-eeuwse Italiaanse componist Tommaso Traetta een meeslepend meesterwerk, gebaseerd op de gelijknamige Griekse tragedie. Het verhaal blijkt verrassend actueel en gaat over een koning die wanhopig probeert controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn broer. Zijn politieke drijfveren botsen met haar religieuze overtuigingen en persoonlijke idealen. De confrontatie loopt uit op een aangrijpend familiedrama, waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel. De monumentale koorscènes, dramatische aria’s en de kleurrijke orkestratie van Traetta doen denken aan Mozart en Gluck. Het verhaal is rauw, de muziek wonderschoon. Muziektheater op zijn best.