Oberon Trio en Christoph Pregardien

Oberon Trio en Christoph Pregardien

Oberon Trio en Christoph Pregardien

  • Woensdag 12 januari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Duitse tenor Christoph Prégardien wordt wereldwijd geprezen om zijn vermogen de luisteraar mee te nemen in zijn uitvoeringen. Duik maar eens in zijn maar liefst 130 opnames bevattende discografie en luister bijvoorbeeld naar het album waarop hij samen met pianist Michael Gees op weergaloze wijze liederen van Schumann en Wagner vertolkt.

Voor dit concert maakt Prégardien een selectie uit Schotse en Ierse folksongs, die op verzoek van de Schotse uitgever George Thomson door Haydn en Beethoven van prachtige arrangementen werden voorzien. Prégardien wordt begeleid door het uit Berlijn afkomstige Oberon Trio, dat tussen de liederen door twee parels uit de pianotrioliteratuur ten gehore brengt. Zoals het beroemde Gassenhauer Trio, waarin Beethoven een aria uit de toen populaire komische opera L’Amor Marinaro van Joseph Weigl verwerkte. Gassenhauer verwijst naar de straten en steegjes in Wenen, waar het lied een hit was.

Programma
Haydn: Schotse liederen uit Folksong Arrangements
Haydn: Pianotrio in Es Hob. XV: 29
Beethoven: Folksongs
Beethoven: Drie liederen
Beethoven: Pianotrio nr. 4 in B op. 11 (Gassenhauer Trio)

“Met een stem die zo natuurlijk klinkt dat je de indruk krijgt dat er geen leraar aan te pas is gekomen, schiet hij elektrisch geladen deeltjes de zaal in.”
de Volkskrant over Christoph Prégardien

https://www.youtube.com/watch?v=LemfT1bD0LI" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/LemfT1bD0LI/maxresdefault.jpg">
Podcast: Discover the Classics

Podcast: Discover the Classics

Meer achtergrondinformatie? Luister dan ook naar onze podcast over verschillende periodes van de klassieke muziek door Yvonne van den Berg, oud-programmeur Klassiek van Spot Groningen. Meer informatie

Abonnement Groningsche Muziekvereeniging

Als vriend van de Groningsche Muziekvereeniging kan je nu vier concerten uit ons klassieke programmering met 10% korting bestellen.

Bekijk abonnement