Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Ravel & Mendelssohn: tussen het orkest

Noord Nederlands Orkest

Ravel & Mendelssohn: tussen het orkest

  • Woensdag 22 mei 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 22 mei 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 21:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Geniet van een buitengewone en ongeëvenaarde ervaring met het Noord Nederlands Orkest, waarbij het publiek plaatsneemt op het podium, midden in het hart van de muziek. Deze unieke kans stelt het publiek in staat om zich onder te dompelen in het rijke tapijt van meesterwerken van onder andere Ravel en Mendelssohn en een connectie te vormen met de muziek en de musici. Doordat het publiek een integraal onderdeel wordt van de uitvoering, doorbreekt deze buitengewone concertervaring traditionele grenzen en biedt het een unieke en onvergetelijke ontmoeting met de kracht van orkestmuziek.

In juni 1910 werd de 28-jarige Stravinsky in drie kwartier tijd een Europese beroemdheid. Zelden heeft een componist zó het pleit in zijn eigen voordeel beslecht als Stravinsky in zijn spectaculaire balletmuziek De vuurvogel. Tot de aanwezigen bij de première behoorde Maurice Ravel, die een jaar later met zijn harmonisch uitdagende Valses nobles et sentimentales eveneens nogal wat opzien baarde. Tussen beide virtuoze orkestwerken in klinkt Mendelssohns geliefde vioolconcert, dat hij in 1844 schreef voor zijn vriend Ferdinand David, de concertmeester van het toen al fameuze Gewandhausorchester in Leipzig. En laat u de kans niet ontgaan de weinig gespeelde Concertouverture van Karól Szymanowski eens live te horen. Dit gecombineerd met dirigent Kerem Hasan en violiste Alena Baeva maakt dit een avond van echte Wereldklasse.  

*het programma van dit concert is nog onder voorbehoud

Dirigent: Kerem Hasan
Viool: Alena Baeva

Ravel: Valses nobles et sentimentales
Mendelssohn: Concert voor viool en orkest op.64 in e kl.t.
Szymanowski: Concertouverture op.12
Stravinsky: De Vuurvogel: suite (versie 1919)

Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer