Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Tsjaikovski & Strauss

Noord Nederlands Orkest

Tsjaikovski & Strauss

  • Donderdag 26 januari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Tsjaikovski’s Tweede Pianoconcert is minder bekend dan zijn eerste, maar het is de vraag of dat terecht is. Tsjaikovski had in ieder geval alle reden er extra zorg aan te besteden, want de pianist die het zou uitvoeren had eerder de vloer met de componist aangeveegd. Bij deze NNO-uitvoering onder leiding van Eivind Gullberg Jensen soleert het zeventienjarige door de pers bejubelde wonderkind Yoav Levanon.

De orkestwerken van Richard Strauss zijn vaak met films vergeleken. Ze vertellen verhalen waarin je de afzonderlijke anekdotes vaak duidelijk kunt onderscheiden. Daarin was Strauss niet de eerste, maar wel een grootmeester die nauwelijks concurrentie had. Don Juan verklankt de avonturen van de legendarische vrouwenversierder die uiteindelijk slachtoffer wordt van zijn eigen driftleven.

Programma en bezetting
Moesorgski: De Jaarmarkt van Sorotsjyntsi: Introduktie
Moesorgski: De Jaarmarkt van Sorotsjyntsi: Gopak
Tsjaikovski: Concert voor piano en orkest nr.2
Pärt: In Spe
Strauss: Don Juan op.20

dirigent: Eivind Gullberg Jensen | piano: Yoav Levanon

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer