New Cool Collective Big Band

New Cool Collective Big Band

New Cool Collective Big Band

  • Donderdag 6 december 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 6 december 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Vet, energiek en dansbaar

New Cool Collective is terug in de clubs met hun Big Band show, waarmee ze inmiddels een ijzersterke en befaamde reputatie hebben opgebouwd in het live-circuit. Vanavond zal de 19-koppige band o.a. het album PACHINKO live opvoeren en het grote succes uit 2010 minstens evenaren.

Grote invloed van PACHINKO is toe te dichten aan de reis van New Cool Collective naar Japan in de zomer van 2009. Indrukken van typisch Japanse reclamespotjes en videoclips op de televisie in de hotelkamer, maar ook de opgefokte jackpot geluidsfragmenten uit speelhallen die de band in Tokio tijdens wandelingen in de uitgaanswijk Roppongi opving, hebben hun weg gevonden naar het album. “Punkjazz”, zo noemt de band deze Japanse voortvloeisels. Maar er zijn meer invloeden hoorbaar. Rock is dominanter aanwezig op dit album. Evenals een jaren-tachtig gevoel. Of is het nou een jaren-negentig gevoel? De band heeft het zelfs over een duidelijk hoorbare electro-feel.

3voor12 over de Pachinko live show uit 2010: ‘’NCC maakt vanavond duidelijk waarom de band nog steeds zo populair is. Zowel tijdens als tussen de nummers worden moeiteloos vele stijlen, ritmes en tempo´s met elkaar afgewisseld. Denk hierbij aan jazz, swing, pop, disco, salsa, latin, ska, funk en rock n´ roll. Ook is er veel ruimte voor sax-, trompet-, trombone-, klarinet-, gitaar- en percussiesolo´s, waarin de individuele kwaliteiten van de muzikanten nog maar weer eens worden onderstreept. Niet voor niets heeft gitarist Anton Goudsmit dit jaar de Boy Edgar award gewonnen voor zijn verdiensten in de Nederlandse jazzmuziek.’’

 

<div style=”display:inline;”>

<img height=”1″ width=”1″ style=”border-style:none;” alt=””

src=”http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/997560239/?value=Aanko…“/>

</div>