Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

RameauPLUS

Nederlands Blazers Ensemble

RameauPLUS

  • Woensdag 19 april 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 19 april 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een bijna vergeten meesterwerk
Waarom werd ‘Les Boréades’ van het Franse barokgenie Jean Philippe Rameau (1683-1764) tijdens zijn leven wel gerepeteerd maar nooit uitgevoerd? Lag het stuk politiek gevoelig, was de muziek te moeilijk of kwam het omdat het theater afbrandde? Hoe dan ook: de compositie raakte in de vergetelheid en kwam pas twee eeuwen later, in 1963, weer bovendrijven. Heel vreemd allemaal, want het is een beeldend, levendig en meeslepend meesterwerk. Koren op de molen van het Nederlands Blazers Ensemble, dat een nieuwe parel rijgt aan het snoer van opmerkelijke bewerkingen van beroemde muziekcomposities.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding om 19.10 uur door een medewerker van Nederlands Blazers Ensemble. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Extra informatie

Extra informatie

Voorafgaand aan het concert is er een voorprogramma van het JongNBEnoord. Dit begint om 19:30 en vindt plaats in de zaal. Na afloop van het concert vindt er in de foyer van de zaal een afterconcert plaats.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).