My First Festival

My First Festival

My First Festival

  • Zaterdag 3 juni 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 3 juni 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Allerleukste familiefestival boorrrrrdevol muziek!
Wat is er nu leuker dan het eerste festival van je peuter, kleuter of tiener samen met het hele gezin te beleven? Na een spetterende en uitverkochte editie in december staat op zaterdag 3 juni (Pinksterweekend) De Oosterpoort weer op z’n kop. Deze keer verandert De Oosterpoort in het Wilde Westen! Cowboys en indianen op het allerleukste familiefestival boorrrrrdevol muziek. Het wordt dit keer feest met Frank Groothof met Jazzbabar, Sef, afrobeatband Zitakula, Thijs Boontjes Showorkest, The Jerry Hormone Ego Trip (de schrijver van de Borre reeks), Beth & Flo op piano, Brass Rave Unit, Groovetrotters en Cowboy Billie Boem. Cowboys en –girls maken met De Taartrovers een echte Spaghetti Western en natuurlijk zijn de mannen van Hotmamahot en De Gemene Mixmeesters ook weer van de partij!

Extra informatie

Extra informatie

Bekijk hier het sfeerverslag van de laatste editie van My First Festival in TivoliVredenburg!

‘My First Festival’ is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. Omdat niemand te jong is om van muziek te genieten mag ook je kleine broertje of zusje mee. Als die nog geen 2 jaar is, is het nog gratis ook. ‘My First Festival’ was de vorige keer helemaal uitverkocht!

Frank Groothof | JazzBabar
Frank: ‘Hé, wat is dat? Wat zeg je? Is dat een tak? Een slang? Nee, het lijkt een beetje een slurf… Ja, het is de slurf van een olifantje!… Ach, net geboren, in het grote bos….‘ Voor de allerkleinsten, hun broertjes en zusjes, vaders en moeders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes heeft Frank Groothof een speciale peutervoorstelling gemaakt over een klein olifantje dat allerlei avonturen beleeft. Marius Beets arrangeerde een toegankelijke jazzbewerking. Gerard de Bruyne tekent live tijdens de voorstelling op een groot scherm en komt het verhaal tot leven.

Sef
Met zijn solodebuut ‘De Leven’ leverde rijmkoning Sef direct een hiphop-klassieker af. Zijn tweede album ‘In Kleur’ zag in 2015 het licht en ging meer richting elektronische pop. Hij tourde met zijn onemanshow door Nederland en stond met zijn unieke lichtshow op Appelsap, Solar en Amsterdam Open Air. In 2016 bracht Sef samen met Aafke Romeijn de zomerhit ‘Alles Went’ uit en gaf met ‘Welkom’ alvast een voorproefje van meer nieuw werk. Afgelopen maand kwam zijn nieuwe album  ‘Excusez Moi’ uit.

Zitakula
Zitakula is een negenkoppige afrobeatband uit Amsterdam, vernoemd naar een exotische parkiet met groengele kleuren en een onderscheidende lokroep. De band is bij elkaar gekomen door een liefde voor de grooves van Lagos en Addis Ababa, de werelden van Fela Kuti en Mulatu Astatke. Zitakula brengt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes en melodieën en westerse jazz en funk, met een scheutje Brazilië. Oefen je dansskills maar alvast want bij Zitakula stilstaan is absoluut geen optie!

Thijs Boontjes Showorkest
Thijs Boontjes is verdienstelijk zanger, hoogbegaafd organist en zijn orkest weet eveneens van wanten. Hij klinkt als een kruising tussen Herman Brood en André Hazes. Nederlandstalige rock ’n roll dus. Met gevoel voor humor.

Beth & Flo
Pianoduo Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst geven een vrolijk mee-doe-concertje voor het kleinste publiek met het grootste instrument: de vleugel! Wist je dat die grote glanzende piano met achtentachtig toetsen kan klinken als kabbelend water? Of als een wilde rit op een paard – hou je goed vast anders val je eraf! En… de piano kan zingen; dromerige wiegeliedjes en opgewekte giechelwijsjes. Kom je ook? Zing je, dans je, speel je met ons mee?

The Jerry Hormone Ego Trip
‘The Jerry Hormone Ego Trip is de nieuwe band van de Rotterdamse schrijver (en ex-gitarist van The Apers) Jerry Hormone. Klinkt als The Troggs (je weet wel, van ‘Wild Thing’) met Wim T. Schippers op zang, of Jacques Dutronc als-ie Nederlands kon. Liedjes over tederheid, de kaketoekan, een medicijnman, en zusjes van vrienden die stout, stout, stout zijn. Als Jeroen Aalbers is hij succesvol kinderboekenschrijver van de reeks Borre. Onder de naam Jerry Hormone bracht hij onlangs zijn eerste verhalenbundel uit voor volwassenen.

Brass Rave Unit
Deze band is Nederlands meest mobiele feestbrigade, die het liefst als een donderslag bij heldere hemel elke party crasht. De stoppen slaan door en het feestje wordt overgenomen door echte mannen met grote toeters en trommels. Volgens de mannen van Brass Rave Unit bouw je met livemuziek en echte instrumenten nog altijd het beste feestje!

Cowboy Billie Boem
Al jarenlang kunnen we genieten van de vrolijke muziek van Cowboy Billie Boem. Met echte instrumenten als banjo’s, mandolines, accordeons, fluitjes, trompetten en zelfs een Ierse doedelzak heeft de cowboy het afgelopen jaar niet stilgezeten. Samen met zijn grote vriend de circusdirecteur is hij op reis geweest. Met de huifkar reden ze vanuit Nederland dwars door België en Frankrijk naar Spanje, waar opa woont. Onderweg pikten ze Trui op, een Vlaamse dame die een heel handig tovertasje bleek te hebben. Dat was fijn, want de beide vrienden maakten natuurlijk weer van alles mee!

De Taartrovers’ Spaghetti Western
Een klein dorpje in de Sun Dried Tomato Desert wordt geteisterd door bandieten. De hulp van Sergio Saluti en Leone Lasagne wordt ingeroepen. Net als ze in de saloon zijn aangekomen om bij te komen van hun lange reis wordt hun bord spaghetti gestolen…
De Taartrovers maken samen met stoere cowboys en –girls  een Spaghetti Western van allerlei verschillende soorten pasta.

Reverse Cowgirls
Er paste geen drummer meer in onze auto dus drummen we met onze voeten. Tegelijk spelen we gitaar en banjo en zingen we. We schrijven onze liedjes zelf.
Vaak gaan die heel snel. Als een paard in galop. Soms struikelt het paard. Dan moeten we meer oefenen.
Het is cowboymuziek. Hoi! Oh ja, en de gitarist Michiel Hoving is de maker van de populaire tekenfilmserie ‘Varkentje Rrrund’.

Festivalcamping
Wat is een festival zonder polsbandjes of camping? Op onze bijzondere camping op de eerste verdieping kunnen kinderen hun eigen tentje opzetten en versieren.

Stokpaardjesrace
Buiten, bij de strobalen, hebben we een raceparcours uitgezet. Niet voor snelle auto’s, maar voor snelle stokpaardjes! Hoe snel, elegant en behendig spring jij over het parcours? In Finland is deze rage al niet meer te stoppen.

Videomeppen – Floris Maathuis
Videomeppen (met videomapping) is een spannende game waarbij je slimmer, sneller en vaardiger dan je tegenstander moet zijn. Je speelt tegen elkaar en krijgt allebei een knuppel om mee te slaan. Uit een bewegende interactieve ondergrond komen vragen, raadsels en reactietests omhoog. Wie de meeste goede antwoorden mept, wint!

Vrijdag
Verkleed je als een echte cowboy of cowgirl en laat jezelf op de foto zetten in de fotostudio van Vrijdag!