Lunchconcert

Lunchconcert

Birthe Blom

Lunchconcert

Birthe Blom

  • Woensdag 4 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Programma:
Two Americans and Paris
Claude Debussy (1862-1918) Pianotrio in G groot -Andante con molto allegro -Scherzo. Moderato con allegro -Intermezzo. Andante espressivo -Finale. Appassionato
(Lowell Liebermann (1961-    ) Piano trio Nr. 1, opus 32 (1990)
Paul Schoenfield (1947 –    ) Cafe Music -Allegro

Fresco pianotrio
Fresco pianotrio is een recent initiatief van violiste Birthe Blom, celliste Katharina Gross en pianist Yoram Ish-Hurwitz. Zij kunnen ieder apart bogen op een succesvolle internationale carrière als solist, wonnen belangrijke prijzen en studeerden aan gerenommeerde instituten. Hun samenwerking als trio heeft reeds geleid tot een uitgebreide concertserie in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.

Het trio mijdt stoffige tradities en platgetreden paden en flirt soms ongegeneerd met andere stijlen als jazz, wereldmuziek of pop. Het kiest echter altijd voor diepte en een evenwicht tussen lichtvoetigheid en zwaarwichtigheid. Daar waar de nadruk ligt op nieuwe muziek, wordt bij voorkeur gekozen voor toegankelijke werken die de musici zelf en daardoor het publiek in het hart weten te raken.

Gratis klassieke lunchconcerten op de woensdagmiddag
Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden georganiseerd i.s.m. het Noord Nederlands Orkest. Op woensdag 16 oktober vindt het eerste concert van het seizoen plaats. Aanvang 12.00 uur. toegang gratis, reserveren niet nodig.