Latin Dance Night

Latin Dance Night

met o.a. Oscar D'Leon en Maite Hontele

Latin Dance Night

met o.a. Oscar D'Leon en Maite Hontele

  • Zaterdag 10 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 10 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Maite Hontelé staat met een groot interview in het Dagblad van het Noorden en de Volkskrant! Klik hier voor het artikel in het Dagblad en hier voor het artikel in de Volkskrant.

Kaartverkoop via: kassa (ma. t/m za. vanaf 12.00 uur) en website De Oosterpoort, Plato, Ticketservice via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), Ticketservice website, Free Record Shop en de overige bekende voorverkoopadressen.

Het sensueelste danspubliek van Groningen en zeer verre omstreken verzamelt zich op 10 november in De Oosterpoort voor een avond zien en gezien worden. Dansen tot de benen niet meer willen op de swingende ritmes van Toke D.Keda, Maite Hontolé, Septeto Nabori en Oscar D’Léon. Ons team houdt iedereen op de been met een heerlijk Caribisch buffet en dito cocktails.

Toke D’Keda

Toke D’Keda is een Bachata groep afkomstig uit Miami. Bachata, ook wel de Latijns-Amerikaanse smartlap genoemd, is een muziekgenre afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, waarbij op de muziek van gitaren en bongo’s wordt gezongen over tragische liefdes. De band mixt Bachata met hip-hop en popmuziek, wat ervoor zorgt dat hun muziek ook erg toegankelijk is voor het mainstream publiek.

Maite Hontolé

Wie luistert naar Maite’s trompetspel stelt zich een Zuid-Amerikaanse man voor, geen Hollandse blondine. Afgelopen jaar speelde Maite op grote festivals in Colombia, op North Sea Jazz en in Zuid-Korea, Amerika en Israël. Met haar band speelt ze een mix van Colombiaanse folkore, salsa en latin-jazz. Maite’s nieuwe album ‘Mujer Sonora’ is een hommage aan oude stijlen als de danzón, chachachá, charanga en son, maar dan met moderne invloeden: in haar woorden ‘the new sound of old school salsa’.

Septeto Nabori

Deze Cubaanse band staat bekend als de ambassadeur van de son, één van de bekendste Cubaanse muziekstromingen. Naast son bestaat hun muziek uit rumba’s, guaracha’s en conga’s van dé grote Cubaanse componisten én nieuwe werken van groepsleden. Met de charismatische zanger Ivan Rodriguez en de meester tresero Ramon “Monchi” Carbonell weet Septeto Nabori van elk optreden een echt Cubaans feestje te maken.

Oscar D’Léon

De Venezolaanse zanger Oscar D’Leon geniet in zijn thuisland de absolute sterrenstatus. Met ruim 50 albums en diverse prijzen – waaronder een Latin Grammy Award in 2007 – is hij de absolute koning van de salsa. Naast zijn kwaliteiten als zanger, bassist en bandleider staat Oscar d’Leon bekend als een dynamische entertainer, die al boeit voor hij ook maar één noot gezongen heeft. Met zijn 15-koppige salsa-orkest staat hij garant voor een veelzijdig en swingend feest.

Masalsa
Een van de meest bekende en langst bestaande Nederlandse salsabands is de 11-koppige band Masalsa. De naam Masalsa is een samensmelting van de woorden masala (hete kerrie) en salsa. Masalsa staat dan ook garant voor een pittig en gevarieerd repertoire waarin o.a. Puerto Ricaanse, Cubaanse en Dominicaanse klanken de revue passeren. Hun nieuwste album werd geproduceerd door niemand minder dan meervoudig Grammy-winnaar Oscar Hernandez.

Ache Cubano

Ache Cubano brengt Afro-Cubaanse ritmes en melodieën in de stijl van de Bueno Vista Social Club: een mix van rumba, timba, son montuno en mambo. Bandleider Ommis Bonet heeft het zijn missie gemaakt om de rijkdom aan diversiteit van de Cubaanse muziek met de wereld te delen. Met zijn Ache Cubano is hij constant op zoek naar authentiek talent om zo de muziek van dit legendarische eiland voort te laten leven.

Edsel Juliet y La Banda Loca
In de Latin-Caribbean muziekscène zijn Edsel Juliet en zijn band ‘La Banda Loca’ erg populair en laten zijn fans en publiek genieten van zijn opzwepende en energieke muziekstijl. Zijn muziek is een combinatie van de populaire salsa, merengue, zouk en nog vele andere Latin muziekstijlen.

La Rouge
Deze Surinaamse band staan bekend om hun opzwepende ritmes. Een mix van soca, salsa, merengue en Nederlandstalige R&B.