Kees Hulst en Esther Scheldwacht

Kees Hulst en Esther Scheldwacht

Hoe mooi alles

Kees Hulst en Esther Scheldwacht

Hoe mooi alles

  • Zaterdag 28 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 28 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Hommage aan Leo Vroman
De roman ‘Hoe mooi alles’ van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. Ze ontleende de titel aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2014), die in 2015 honderd jaar zou zijn geworden. Er bestaat geen mooiere hommage tijdens dit Vroman-jaar dan zijn prachtige leven op het toneel te brengen. Kees Hulst en Esther Scheldwacht spelen Vroman en zijn vrouw Tineke Sanders, die dankzij hun liefde voor elkaar de oorlog wisten te overleven en bijna zeventig jaar samen bleven, in een zeldzaam harmonische liefde.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“Prachtig poëtisch en intiem drama over Leo Vroman en de liefde” (..) “Vromans lichtvoetig-poëtische taalgebruik sijpelt door in elke zin.”

★★★★ NRC

‘Prachtvoorstelling waarin Kees (Hulst) weer onwaarschijnlijk mooi acteert. Sterke bewerking ook.’

Scènes Magazine

“Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn geknipt voor de rollen van Leo Vroman en zijn vrouw Tineke, en zijn een genot om naar te kijken. ..Zij geven zorgvuldig en teder gestalte aan een liefde die standhield, ondanks wereldoorlog, jappenkamp en emigratie naar Amerika. Alles volstrekt geloofwaardig.”

★★★ Theaterkrant

“Ik heb ademloos zitten kijken, wat een prachtige voorstelling!”

Groene Amsterdammer

“Net als de roman (is) de toneelbewerking een ode aan de liefde…Ze zijn het sprekend. Scheldwacht: serieus en ingetogen. Hulst: charmant en onhandig.”

★★ de Volkskrant

regie en tekst: Léon van der Sanden · spel: Kees Hulst en Esther Scheldwacht