Junior Company

Junior Company

Unboxing Ballet 2

Junior Company

Unboxing Ballet 2

  • Woensdag 18 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na het grote succes vorig jaar komt de Junior Company met het vervolg op Unboxing Ballet. De jonge toptalenten van Het Nationale Ballet maken hierin opnieuw een reis door de balletgeschiedenis en dansen werk van toonaangevende choreografen.

Openbare les

Openbare les

Om 18:30 uur kun je de openbare les van de dansers bijwonen. Je krijgt hierbij achtergrondinformatie over de Junior Company en het programma. De les vindt plaats op het toneel en duurt een half uur. Kaarten à € 2,75 kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

Kids Box €5,50

Een box gevuld met popcorn, een lolly, drinken en een kleine verrassing. Bestellingen kunnen op vertoon van aankoopbewijs worden afgehaald bij de garderobe.

Junior-20Company-20Het-20Nationale-20Ballet-20-20Unboxing-20Ballet-202-20Florian-20Joahn-202-201

Van balletklassiekers tot nieuwe creaties

Unboxing Ballet 2 combineert zo de drie pijlers van Het Nationale Ballet-repertoire: het klassieke en eeuwig mooie negentiendeeeuwse balleterfgoed, hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet en opwindende nieuwe creaties, van dansmakers die momenteel internationaal de toon aangeven.

Hans van Manen

Het programma is nog niet helemaal bekend, maar wat we al wel kunnen verklappen, is de Junior Company-première van Hans van Manens onvolprezen In and Out, op muziek van Laurie Anderson en Nina Hagen.

“De verschillende kwaliteiten van de dansers komen voortreffelijk naar voren tijdens dit actuele, frisse en grappige ballet’’

Dagblad van het Noorden ★★★★ over Unboxing Ballet