Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

John di Martino (piano)

Joris Teepe presents: NYCTG

John di Martino (piano)

  • Dinsdag 9 april 2019
  • SPOT/ De Oosterpoort, Cafe / Trompsingel 27
  • 20.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.30 uur: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De serie New York Comes To Groningen – NYCTG – beleeft alweer haar 18e seizoen. Al jaren komen er in deze concertreeks topjazzmusici uit New York naar Groningen, die als (gast)docent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Dit is het laatste concert van dit seizoen uit de NYCTG-reeks.

Jazz and Beyond

Jazz and Beyond

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Prins Claus Conservatorium

Het conservatorium haalt gedurende het hele schooljaar muzikanten uit New York naar Groningen om één week les te geven. Door de NYCTG-concerten kunnen lokale jazzliefhebbers meegenieten van al dat buitenlandse talent. Studenten krijgen bovendien 50% korting op vertoon van hun studentenpas.

Deze keer worden John di Martino en drummer Eric Allen overgevlogen. John di Martino is een gewild jazz pianist, arrangeur en producer. Hij wordt beschreven als een muzikale kameleon vanwege zijn creativiteit die meerdere genres overbrugt. Eric Allen is de vaste drummer van Wallace Roney.

Joris Teepe 

Zodra hij klaar is met zijn studie, vertrekt Joris Teepe direct naar The Big Apple om zijn dromen als jazzmuzikant waar te maken. Het is 1992 als Teepe Nederland verlaat never to return again. Althans, 10 jaar later krijgt hij een actieve rol om vanuit New York de jazzafdeling van het conservatorium in Groningen te runnen. “De muziek is daarin altijd het uitgangspunt geweest. Leidinggeven vanaf het podium en niet vanachter het bureau”, aldus Joris Teepe.

Uitsluitend vrije zitplaatsen