Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

Joris Teepe presents: NYCTG

  • Woensdag 10 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Joris Teepe, jazz-contrabassist en artistic director van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, presenteert ook dit seizoen: New York Comes to Groningen. Ontmoet top jazzmusici uit New York, die als gastdocent verbonden zijn aan het Prins Claus Conservatorium. Voor een lage prijs genieten van top muzikanten! Deze editie kan je genieten van Gijs Dijkhuizen en Frank Wingold, en komt Don Braden en uit New York Overgevlogen.

Gijs Dijkhuizen

Gijs studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam, waarna hij zijn carrière startte als drummer. Tijdens zijn eerste studie jaar was hij regelmatig te vinden in Nick Vollebregts jazzcafé. Daar heeft hij beroemde musici horen en zien spelen, zoals Illinois Jacquet en een eenmalige revival van de Skymasters, waarin zijn leraar Cees Kranenburg drumde. Inmiddels is hij zelf een gewild muzikant en heeft hij samen gewerkt met o.a. Hans Dulfer, Micheal Brecker en Het Glenn Miller Orchestra.

Don Braden 

Don Braden toert al ruim 30 jaar rond de wereld als leider met zijn eigen ensembles als saxofonist en fluitist. Daarnaast heeft hij gewerkt als sidemen voor Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard en vele andere. Braden is ook een gepassioneerde onderwijzer, de afgelopen jaren heeft hij masterclasses en lessen gegeven over de hele wereld.

Frank Wingold

Frank Wingold studeerde jazz en klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Nu woont hij in Keulen en maakt deel uit van verschillende lokale bands. Hij is professor voor jazzgitaar aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen Osnabrück en docent voor jazzgitaar aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Wingold heeft verschillende prijzen op zijn naam staan en is hij lid van de bekende formatie ‘Underkarl’, een van de meest gevestigde Europese ensembles die regelmatig in Duitsland en daarbuiten toeren.

Don Braden – tenor sax

Frank Wingold – guitar

Joris Teepe – contrabass

Gijs Dijkhuizen – drums

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer