Jonathan Jeremiah

Jonathan Jeremiah

+ support: Ruben Samama

Jonathan Jeremiah

+ support: Ruben Samama

  • Donderdag 21 februari 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp gaat open
  • 19:00: Zaaldeuren open
  • 20:00: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 februari 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

De Britse folk- en soulzanger Jonathan Jeremiah komt naar De Oosterpoort. Zijn gouden strot en grote liefde voor oude soulmuziek ontwikkelden zich al vroeg. Zingen en samen zijn waren namelijk prioriteit in de familie waar hij opgroeide. Het geluid van samen zijn wil Jeremiah met zijn muziek ook overbrengen op anderen. Benieuwd naar hoe dit live klinkt? Donderdag 21 februari zal hij optreden in de kleine zaal van De Oosterpoort!

Speciale band

Jeremiah is met name bekend geworden door de singles Lost en Happiness en de albums Gold Dust (met het Metropole Orkest) en A Solitary Man. Laatstgenoemde album reikte tot de derde plek in de Nederlandse albumlijsten. In 2011 stond hij tevens op het North Sea Jazz Festival, wederom in samenwerking met het Metropole Orkest. Een speciale band met ons land heeft hij dus zeker, want hier kreeg zijn carrière voor het eerst vaste voet aan de grond.

Inspiratie

De nostalgische invloeden die te horen zijn in de muziek van Jeremiah komen met name van zijn ouderlijk huis. Al snel ontwikkelde hij een voorliefde voor namen als Richie Havens, John Martyn, Bill Withers, Carole King en James Taylor: artiesten waar zijn vader graag naar luisterde. Uiteindelijk zijn Scott Walker en Serge Gainsbourg degenen die zijn hart écht hebben veroverd.

Good Day

Jeremiah stelt dat het voor hem een tijdje heeft geduurd voor hij echt wist wat hij wilde zingen. Good Day, het vierde album dat op 31 augustus is uitgekomen, is volgens hem het beste album tot nu toe. Hij heeft ervoor gekozen om met een 19-koppig strijk- en blazersorkest te werken, omdat hij graag de sound van mensen heeft in plaats van computers. Want na jaren heeft hij dit geleerd : ”I can’t see a link between computers and a feeling. Computers don’t breathe, they calculate”.

Support: Ruben Samama

Ruben Samama is Cum Laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Manhattan School of Music in New York. Naast zijn productie-werk met o.a. Gabriel Rios, Jonathan Jeremiah en Jungran voor labels als Sony, RCA, Universal en Ponycanyon Japan/Korea schrijft Ruben veel voor film en boeit hij internationaal publiek met zijn unieke benadering van de contrabas. Ruben Samama was de winnaar van de 2010 Deloitte Jazz Award, Semi finalist van de INT. Monk Competition en heeft meerdere muziekindustrie-prijzen gewonnen met zijn producties.

Let op: vrije sta- en een beperkt aantal zitplaatsen.

Website Jonathan Jeremiah.

Website Ruben Samama

‘’De track is alles wat we gewend zijn van Jonathan, maar dan met een nieuwe twist. De stem van de zanger wordt aangevuld door achtergrondzangeressen en ook zijn akoestische gitaar mag natuurlijk niet ontbreken. ‘Good Day’ zet je aan onder het genot van een hapje, drankje en een zomers zonnetje.’’ Lees hier de volledige singlerecensie.

Singlerecensie npo – radio2

‘’Door zijn donkere stem voelen de liefelijke songs gecombineerd met de strak spelende band en sfeervolle verlichting aan als een warm bad.’’ Lees hier de volledige recensie.

 

 

Concertverslag 3voor12 (Niels van den Bergh)

Jonathan Jeremiah is a British folk and soul singer. You might know him from his singles ‘Lost’ and ‘Happiness’ and his albums ´Gold Dust´ (with the Metropole Orchestra) and ´A Solitary Man´. This last album reached the third place in the Dutch album rankings. In 2011 he also performed at the North Sea Jazz Festival, also together with the Metropole Orchestra. Jeremiah has a special bond with our country, as it was here that his career really got started.

When he was twenty, Jonathan Jeremiah already went to the United States, where his development as an artist really began. He got inspiration from artists such as Cat Stevens, James Taylor and Scott Walker. With his light baritone voice Jeremiah slightly resembles a young Burt Bacharach. For ‘Oh Desire’ he returned to his home country and headed for a North-London studio. This is the first time he has recorded an album with the same band and the result is a collection of carefully composed songs. Jeremiah took both the role of songwriter and producer upon himself. Soul and folk dominate again and Jeremiah’s rich soulful voice and excellent guitar play are the cherry on top.