ISH & Dadara

ISH & Dadara

LIKE 4 REAL

ISH & Dadara

LIKE 4 REAL

  • Woensdag 26 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 26 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

‘Ik heb 746 vrienden, ik ben nooit alleen.’
Het is niemand ontgaan dat je bestaat. Meer dan 60 likes op je profielfoto, #Wokeuplikethis #natural #nomakeup. Het kostte dan wel dertig pogingen, maar niemand die dat merkt. Vervolgens jezelf aanwezig klikken in een oneindige stroom evenementen van die hippe expressobar, barbershop en vintage store. Niet vergeten je like te gunnen aan een of andere onmenselijke situatie aan de andere kant van de wereld. Misschien deel je die statusupdate zelfs wel; sharing is caring, ik klik dus ik ben.

We zijn een groot deel van onze tijd bezig met het vormen van onze online identiteit. Maar in hoeverre komt dit digitale personage overeen met de werkelijkheid? En van wie is dat profiel eigenlijk? Van jou, of van de bedrijven die de virtuele openbare ruimte runnen?
Zijn we verslaafd geraakt aan onze 15 Likes of Fame?

Of je ons nou volgt of niet, in LIKE 4 REAL nemen ISH en kunstenaar Dadara je mee naar de digitale realiteit. In een kleurrijke wereld waar informatie de absolute macht is volgen we een jongen die niet meer weet of hij zichzelf of zijn profielfoto is.
In de zomer van 2013 is dit project gestart op het Burning Man Festival in de woestijn van Nevada (VS). In 2014 is de voorstelling te zien op het Oerol Festival en in het najaar in de Nederlandse theaters.

Regie & concept: Marco Gerris, concept & decor: Dadara, choreografie: Marco Gerris & Cast, Cast: Shailesh Bahoran, Janna Fassaert, Merijn de Jong, Thomas Krikken, Steve Nestar Lavelua, Carl Refos, tekst: Dunya Khayame, muziek: Rik Ronner