Harry de Jong

Harry de Jong

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

Harry de Jong

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

  • Zondag 31 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 15:00 uur: Start programma
  • 16:30 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 31 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 15:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Een avondje sappige en unieke verhalen uit de eerste hand over de grootste popartiesten ter wereld, afgewisseld met swingende livemuziek. Dat is wat je te wachten staat bij de voorstelling De Duivel Ligt Altijd Op De Loer.

Popjournalist Harry de Jong mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen in bed, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis en kreeg privéoptredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. De Jong was bovendien de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

Tussen 1974 en 2019 interviewde hij rond de tweeduizend muzikanten, onder meer voor Lust For Life, OOR en de Australische editie van Rolling Stone. De Jong sprak de popsterren backstage, in hotelkamers of bij hen thuis op de bank. De hoogtepunten kregen een plek in zijn zeer goed ontvangen boek De Duivel Ligt Altijd Op De Loer. In de gelijknamige voorstelling trakteert hij je op een avondje onversneden pophistorie, waarbij ook niet gepubliceerde verhalen aan bod komen.

De Jong wordt op het podium bijgestaan door de al net zo bevlogen journalist en radiomaker Willem de Vries. Singer-songwriter Ivo Poelsma (frontman van de roemruchte rockabillyband The Lucky Daltons) en contrabassist Elvira van Poelgeest spelen songs die horen bij de verhalen.

In verband met de coronamaatregelen is de voorstelling verplaatst naar 31 oktober 2021. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert  en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via The Fork.