Gerbrich Meijer

Gerbrich Meijer

SPOT Lunchbreak - Dutch Classical Talent

Gerbrich Meijer

SPOT Lunchbreak - Dutch Classical Talent

  • Woensdag 13 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 12:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Tijdens deze landelijke concerttour tonen jonge musici hun kunnen en strijden om de Dutch Classical Talent Award. Talent alleen is niet genoeg, deelnemers onderscheiden zich ook door avontuurlijke, prikkelende programma. De finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg. Eerdere prijswinnaars zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer en het Van Baerle Trio, om maar wat klinkende namen te noemen.

Een recital als een onewomanshow? Klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met alle ongeschreven regels van het klassieke recital. Werken van onder meer Jörg Widmann, Francis Poulenc en de jonge Noorse violiste Mari Samuelsen illustreren haar voordracht over de muziek en het leven van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

Programma en bezetting
Francis Poulenc: Sonate voor klarinet en piano
Mari Samuelsen: Someone Is Learning How to Fly
Jörg Widmann: Fantasie für Klarinette solo
Edison Denisov: Sonate voor klarinet solo
Gijs van der Heijden: nieuw werk

klarinet: Gerbrich Meijer | piano: Michel Xie

“Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!”
Jury Dutch Classical Talent

Vrije zitplaatsen