Gerbrich Meijer

Gerbrich Meijer

Dutch Classical Talent

Gerbrich Meijer

Dutch Classical Talent

  • Woensdag 13 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 12:00 uur: restauraunt The Mix open
  • 12:30 uur: aanvang event
  • 13:30 uur: einde event
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 13 december 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 12:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Tijdens deze landelijke concerttour tonen jonge musici hun kunnen en strijden om de Dutch Classical Talent Award. Talent alleen is niet genoeg, deelnemers onderscheiden zich ook door avontuurlijke, prikkelende programma. De finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg. Eerdere prijswinnaars zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer en het Van Baerle Trio, om maar wat klinkende namen te noemen.

Interactie
Een recital als een ‘one-womanshow’? De jonge klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met alle ongeschreven regels van het klassieke recital. Werken van onder meer Leonard Bernstein, Francis Poulenc en Marie Samuelsson illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

Gerbrich Meijer
Gerbrich Meijer was op 17-jarige leeftijd al klarinettist van het Europees Jeugdorkest. Ze werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2022 en won de ‘Special Prize’ tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. De Dutch Classical Talentjury schreef: ‘Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!’

Poulenc, Bernstein en Van der Heijden
Naast belangwekkende kamermuziekwerken voor klarinet van Poulenc, Bernstein en Samuelsson speelt Gerbrich Meijer ook een nieuw werk van de jonge Nederlandse componist Gijs van der Heijden. Zijn muziek past in de categorie hedendaags klassiek, maar hij zorgt altijd wel ergens voor een verrassing, een vreemde sound, een plotselinge melodie. Muziek die de oren gespitst houdt.

Programma en bezetting
Marie Samuelsson: Someone Is Learning How to Fly
Francis Poulenc: Klarinetsonate
Gijs van der Heijden: nieuw werk
Marie Elisabeth von Sachsen-Meiningen: Romanze voor klarinet
Leonard Bernstein: Klarinetsonate

Bekijk hier ook het programmaboekje.

klarinet: Gerbrich Meijer | piano: Michel Xie

“Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!”
Jury Dutch Classical Talent

Vrije zitplaatsen