Eline Vere

Eline Vere

Hanne Arendzen, Nettie Blanken e.a.

Eline Vere

Hanne Arendzen, Nettie Blanken e.a.

  • Woensdag 3 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 3 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

In verband met de ijzel kon de voorstelling op dinsdag 5 januari niet doorgaan, de vervangende datum is woensdag 3 februari. Kaarten van bezoekers blijven geldig.

Met de debuutroman van Louis Couperus in 1889 werd ook een van de bekendste romanpersonages uit de Nederlandse literatuur geboren: Eline Vere. Het jonge meisje (gespeeld door de van oorsprong Groningse Hanne Arendzen) dat wil ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het korset van het Haagse milieu, betaalt daar een hoge prijs voor. Ger Thijs, dé bewerker van grote Nederlandse literaire werken, staat voor zijn vierde grote Couperusbewerking en -regie aan het roer van een cast om van te watertanden.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“Opstandig en verveeld, bozig en verdrietig, lijdend aan aandoeningen en dromend van een groots levend, impulsief en slim: Eline Vere, de titelheldin uit de gelijknamige roman van Louis Couperus uit 1889, is het allemaal.”

★★★★ Theaterkrant

“Terug in Den Haag pleegt een wanhopige, in zichzelf verstrikte Eline ’per ongeluk’ zelfmoord. Het is de indrukwekkende slotscène van een zeer onderhoudende voorstelling.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

tekst: Louis Couperus · bewerking en regie: Ger Thijs · spel: Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Nico de Vries, Nettie Blanken, Vincent Croiset, Abel Nienhuis, Marc Klein Essink, Nina Goedegebure en Julia Herfst