De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld

  • Zaterdag 15 juni 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ieder jaar trekken de theatermakers van De Wijk De Wereld een wijk in van Groningen. Dit jaar zijn ze te vinden in de Korrewegwijk en De Hoogte. Daar wordt geluisterd naar verhalen en dromen van bewoners. Samen met de theatermakers delen de bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte hun verhalen door middel van muziek en theater.

Op 13, 14 en 15 juni wordt de Stadsschouwburg overgenomen door de wijk. Achter elke deur van de Schouwburg vind je een persoonlijk, hartverwarmend of ontroerend verhaal. In werkelijk alle hoeken en gaten zal wat te beleven zijn. Ga mee op ontdekkingsreis en maak kennis met de verhalen van de wijkbewoners. In de vorm van toneel, muziek, dans en film komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven.

De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa Da Silva, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit maken.

Meer informatie op de website van De Wijk De Wereld.

“Het kan dus wel. Een divers publiek bewegen de pronte bonbondoos aan de Turfsingel die schouwburg heet te bezoeken. (…) Het meest opvallende aan De Wijk De Wereld: nergens wordt er een knieval gemaakt voor wat doorgaat als populaire cultuur.” Lees hier het hele artikel

Theaterkrant