De Warme Winkel

De Warme Winkel

Een oprechte ode aan de ironie

De Warme Winkel

Een oprechte ode aan de ironie

  • Dinsdag 7 december 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15 uur: Stadsschouwburg open
  • 20:15 uur: Start voorstelling
  • 22:35 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement geannuleerd

Evenement geannuleerd

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen kan De Warme Winkel helaas niet doorgaan op de geplande datum. Het is helaas ook niet gelukt om een vervangende datum te vinden. Kaartkopers hebben bericht gehad en zij ontvangen het geld binnen enkele weken terug op hun rekening.

De Warme Winkel trekt zich terug op een verleidelijk eiland en ontmoet vier verleiders van Temptation Island. Ze gaan de uitdaging aan: blijft ironie hun sterkste wapen of slaan dates met real people gaten in hun overtuiging?

Voor wie de ironie van de titel ontgaat: het is lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie ironie recht wil doen moet haar belijden. Dat ondermijnt echter weer de oprechtheid van de ode. Toch is dat precies de intentie. Ironie wordt door menigeen bij het vuil gezet. Ironie sluit buiten en dat mag niet meer in deze inclusieve tijden. Daarbij wordt het bestempeld als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), hangen jonge kunstenaars new sincerity aan (je moet menen wat je zegt) en degradeert de politiek ironie tot middel om je in te dekken en discriminatie te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie van de ironie. Het wordt groots, geil en gevaarlijk!

concept: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff en Marieke de Zwaan | eindregie: Jetse Batelaan | scenografie: Theun Mosk | spel: Florian Myjer, Vincent Rietveld, Ward Weemhoff, Hannah Hoekstra, Ayleen Kilisli, Earl Daniël en twee ex- en aspirant deelnemers van Tempation Island

Column de Volkskrant

Lees hier de column over ironie en over de Warme Winkel

“De spannendste en consistent interessantste theatergroep van Nederland.”
– Het Parool over De Warme Winkel

“De eigenzinnigst denkbare theatergroep.”
– de Volkskrant over De Warme Winkel

“Een theatergroep die je voorgoed in je hart sluit.”
– De Telegraaf over De Warme Winkel

Meld je aan voor het Facebook event