De Toneelmakerij

De Toneelmakerij

Lear

De Toneelmakerij

Lear

  • Woensdag 10 mei 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 10 mei 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Shakespeare-klassieker als realitysoap
‘Lear’ begint als een realitysoap, live gefilmd op het toneel. Overal camera’s, nergens privacy. Lear, oud en moe, verdeelt zijn rijk onder zijn drie dochters. De dochter die haar liefde het beste toont, krijgt het grootste deel. Maar de jongste dochter Cordelia weigert, zij kapt met de schijnwereld waarin zij al haar hele jeugd leeft. Lear verstoot haar en verdeelt zijn rijk onder zijn twee andere dochters. Pas als het filmdoek valt en de camera’s uitstaan, ziet hij hoe hij zich heeft laten verblinden en zijn kinderen heeft opgeofferd aan egoïsme en zelfoverschatting.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

‘Lear’ is na ‘De Storm’ en ‘Macbeth’ het derde deel van de succesvolle Shakespeare-serie van De Toneelmakerij. Geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.

“Die levensgrote close-ups wisselen snel af, wat vaart brengt in het stuk en mooi wordt gespeeld door acht acteurs”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Volkskrant

“Ronduit schitterend is in deze voorstelling het live videowerk van Arjan Kruidhof: een, twee, meerdere close-ups worden geprojecteerd op dunne, witte, bewegende gordijnen, alsof er altijd iets zenuwachtigs in de gezichten zit, met een enorm historisch schilderij als achtergrond.”

Lees de volledige recensie hier.

★★★★ Theaterkrant

“Roel Adam zet met heel terughoudend spel een indrukwekkende koning Lear neer”

★★★★ Parool