De Partizanen

De Partizanen

De Partizanen

  • Donderdag 5 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 5 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Winnaars Neerlands Hoop 2015!
Het debuutprogramma van De Partizanen, daar moet je bij zijn. Waarom? Omdat ze de kersverse winnaars zijn van de Neerlands Hoop 2015. Omdat ze in 2013 de jury- en publieksprijs op het 35e Leids Cabaret Festival wonnen met een aaneenschakeling van absurdistische teksten en sketches. Omdat ze de kneepjes van het vak leerden bij stand-up comedycollectief Comedytrain. Omdat NRC Handelsblad na het zien van hun “doortimmerde debuut” concludeerde dat De Partizanen “virtuoos absurd in sketches en razendsnelle tweespraak zijn” en dat “het cabaret in één klap een fantastisch sketchduo rijker is”. Daarom!

Extra informatie

Extra informatie

Let op: voor bezoekers met fysieke beperkingen is de USVA lastig toegankelijk

‘’Partizanen zijn virtuoos absurd in sketches en razendsnelle tweespraak.’’

★★★★ NRC Handelsblad

“snel, zeer geestig en met een hippe vormgeving schieten ze van scène naar scène, waarbij de uitspattingen van hun verwende generatiegenoten een terugkerend thema zijn.”

Juryrapport Neerlands Hoop 2015

“Droogkomisch…absurdistisch…en met groot gevoel voor taal belichten ze onze tijdgeest.”

Juryrapport Vara Leids Cabaret Festival 2013

“Vernuftig en met een hoge lachwaarde. (…) De twee vormen een harmonisch stel waarbij de rol van aangever en afmaker, van slachtoffer en dader voortdurend wisselt. Zij hebben een uitstekend gevoel voor brute stemmingswisselingen. (…) Lof ook voor de manier waarop ze clichésituaties als ‘in de wachtkamer bij de dokter’ en de ‘tv-quiz’ weer nieuw leven inblazen. (…) Met de Partizanen is weer een smakelijk duo opgestaan dat moet worden gekoesterd.”

★★★ de Volkskrant