Daniël Lohues – Elektrisch

Daniël Lohues – Elektrisch

+ support: Marlene Bakker

Daniël Lohues – Elektrisch

+ support: Marlene Bakker

  • Woensdag 31 oktober 2018
  • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • 19:00: Zaaldeur open
  • 20:00: Aanvang support
  • 20:40: Aanvang Daniel Lohues
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na de succesvolle theatertour Vlier keert Daniël Lohues terug in de grote popzalen. Op 31 oktober staat de Drentse liedjesschrijver met volledige band in de Grote Zaal van De Oosterpoort.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Dit keert gaat Lohues met een elektrisch versterkte band op clubtour. Onder de naam Daniël Lohues – Elektrisch brengt hij een keuze van bandnummers uit zijn omvangrijke oeuvre van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Zweet voor de kop

Zelf zegt Daniël er dit over: “Het wordt dampen, een popconcert, rock and roll, of hoe het ook heet. Fender om de hals. Gitaarversterker voluit. Zweet voor de kop.”

Daniël Lohues – Elektrisch

Naast Lohues (gitaar en zang) bestaat de band uit Bernard Gepken (gitaar), Reyer Zwart (bas), Bram Hakkens (drums) en Ferry Lagendijk (toetsen).

Moi

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe een Zilveren Harp, Edison en de Annie M.G. Schmidtprijs. Hij werd Ereburger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden Prijs, de Culturele Prijs van Oost-Nederland en een Buma Award voor zijn album Moi.

Troubadour uit Drenthe

De troubadour uit Drenthe behoeft geen introductie in het Noorden en ‘de rest van Nederland’. Naast liedjesschrijver, producer en muzikant is Lohues columnist voor het Dagblad van het Noorden.

Support: Marlene Bakker

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Haar debuutalbum RAIF, dat geproduceerd werd door Daniel Lohues-gitarist Bernard Gepken werd zeer lovend ontvangen. Voor de single Waarkhanden ontving Marlene de Bosklopper Bokaal voor het beste Groningstalige lied. Waarkhanden gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

 

Neem een kijkje op de website van Daniël Lohues.

Neem een kijkje op de website van Marlene Bakker.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

De kaartverkoop begint zaterdag 9 juni om 10:00 uur.

“Het mooist bezingt hij zijn onbehagen in Schrei mar niet. Het is misschien wel het hoogtepunt van Moi, een voorstelling die muzikaal weer van een ongekend hoog niveau is. Ook dat zijn we van Lohues gewend, maar vanzelfsprekend is het natuurlijk niet.”

★★★★★ Dagblad Van Het Noorden over het theaterconcert ‘Moi’