Beats By Esko & Friends

Beats By Esko & Friends

Beats By Esko & Friends

  • Zaterdag 25 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp open
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 19.30 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 25 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Producer, beatmaker, rapper: Stacey ‘Esko’ Walroud is het allemaal. Zijn duistere trapbeats vormen de basis van de succesvolste Nederlandse hiphoptracks van de laatste jaren. Zaterdag 25 mei neemt hij zijn vrienden mee naar De Oosterpoort!

Beats by Esko

Diepe sub-bassen, heldere piano- en synthesizerakkoorden, snelle snaredrums en stevige kickdrums. Met deze sound creëerde Esko de afgelopen jaren de perfecte muzikale ondergrond voor Nederlandse rappers. “Vroeger maakte ik echt alleen maar donkere trapmuziek, ik voel die harde, duistere sfeer heel erg. Ik hou veel van die 808-bas, van die ruige vibes en sounds. Ik krijg er kippenvel van. Voor mij is het emotionele muziek.” Met deze sound is Esko één van de meest gewilde producers in Nederland geworden.

De line-up van artiesten die Esko meeneemt naar zijn show is compleet! Woenzelaar, Lauwtje, Chivv, Jack, Kempi en The Blockparty zullen zorgen voor de nodige dosis vette beats.

De uit Woensel afkomstige rapper Woenzelaar wist met één track en één 101Barz studiosessie al een grote achterban op te bouwen. Zijn EP Zero Tolerance is pas net uit, met ook een aantal producties van Esko’s hand.

Tot voor kort was Lauwtje nog een onbekende naam voor de Nederlandse rapscene. De Beats by Esko megasessie bracht daar verandering in. De enige vrouw tussen de top van de Nederlandse rapindustrie liet merken dat zij niet onder deed voor haar mannelijke collega’s.

Chivv bracht in SBMG op 15-jarige leeftijd het nummer Heel Arrogant uit en haalden daar hun eerste optredens mee binnen. Binnen een jaar gaf het duo meer dan 200 optredens in Nederland en België! is Ook Chivv’s solocarrière gaat inmiddels hard met miljoenen views op hits als Ewa Ewa en Last Man Standing.

Nadat straatrapper Jack zijn debuut maakte met TrapJack zijn er veel ogen op de jonge artiest gericht. Op 10 mei is zijn debuut EP uitgekomen en zo te horen gaat deze jongen nog heel lang mee in de rap-scène.

The Blockparty is een formatie bestaande uit DJ Mad Max en MC Gilly. Ondanks dat The Blockparty weinig tracks op hun naam hebben staan, hebben al meerdere tracks de gouden en platina status behaald, met de track HUTS als misschien wel de bekendste.

De veelbesproken straatrapper Kempi brak door bij het grote publiek met zijn albums Du Zoon en Het Testament Aan Zanian Adamus. Na een veelbewogen verleden richt hij zijn pijlen nu weer op muziek maken. Openhartig is het toverwoord van zijn onlangs uitgebrachte album Oom Keke.

Esko & Friends 3 Hele line up

Producer van klasse

Met zijn platenlabel Van Klasse bereikt hij in recordtijd de top van de Nederlandse hiphop. Zijn herkenbare, op trap geïnspireerde beats zijn geliefd in de hele scene. Vorig jaar verscheen Esko’s eigen album Beats By Esko, met bijdragen van Sevn Alias, Jonna Fraser en vele anderen. Na zijn debuutalbum en #1 single Hey Meisje riep FunX hem uit tot Beste Producer. Tegenwoordig is Esko niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene.

Esko & Friends

De show draait natuurlijk om Esko’s beats, maar hij neemt ook een hoop vrienden mee die samen een vette line-up vormen! Bij de vorige editie waren er haast te veel gasten om op te noemen. De zomerse vibes van Josylvio en Jacin Trill maar ook de vuige Hef en Adje kwamen langs. Wie er tijdens deze editie langs gaan komen wordt later bekend gemaakt. Wat wél zeker is, is dat Esko en zijn vrienden voor een gevarieerd en onvergetelijk feestje gaan zorgen!

Enkel vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar
Restaurant Tromp open

Restaurant Tromp open

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp in De Oosterpoort. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.