GeSPOT op ESNS

GeSPOT op ESNS

Nieuws

Van 19 januari tot zaterdag 22 januari vond de 36e editie van Eurosonic Noorderslag plaats. Voor het tweede jaar op rij kon je digitaal kijken naar optredens van Nederlands talent waar we komend jaar nog veel van gaan horen. Een aantal van deze artiesten mogen we binnenkort ook bij ons op het podium verwelkomen. We hebben alle showcases van deze artiesten voor je op een rijtje gezet.  

Son Mieux

Afgelopen weekend stond Son Mieux zowel op Eurosonic als op Noorderslag. 3voor12 plaatst ze in hun top 5 van beste optredens tijdens het online festival en schreef er het volgende over:

“Welke duivel er in Camiel Meiresonne is gekropen? Hij staat daar in een lege zaal voor een stel camera’s te swingen alsof hij voor vijfduizend man staat, meer begeesterd dan zo’n beetje alle andere artiesten die we vandaag zagen langskomen. Ok, jammer dat we nog eens de Eurosonic-sessie te zien krijgen, maar zoals we ook toen al concludeerden: je gunt die gasten een dikke hit en een spot op de mainstage van Pinkpop.”

Dinsdag 31 mei staat Son Mieux bij ons in De Oosterpoort, deze show is inmiddels uitverkocht.

MEROL

De eigenzinnige en frisse popzangeres en songwriter MEROL mocht dit jaar niet ontbreken. In de top25 van 3voor12 staat ze op de zevende plek met de volgende reactie op haar optreden:

“Wie had dat gedacht: MEROL, de koningin van de schunnige knipoog, mikt met haar nieuwe album op een wat serieuzer geluid. Weg zijn de viral-fähige bef-anthems en foefsafari-expedities, hier zijn liedjes over gemengde signalen en vervallen in slechte patronen, met een funk- en discopopjasje met fingersnaps en spacediscogeluiden. De vanzelfsprekende knipoog is een stuk subtieler, en MEROL kan het goed hebben. Goeie catsuit ook.”

Tickets voor het optreden van MEROL in De Oosterpoort 3 juni zijn nog verkrijgbaar: Tickets en meer info.

Froukje

Eén van de grote verrassingen van vorig jaar wist de hoge verwachtingen dit jaar opnieuw waar te maken. 3voor12 schreef het volgende over haar:

“Wat een ster is het ook he? Inmiddels al niet meer de ster van morgen, maar de ster van vandaag. Die rode lokken, dat rode pak en dan die gelikte liveband: het plaatje is compleet. Waar eerst nog wel eens een houterig dansje door de show heen sijpelde, heeft Froukje die eigenschap omarmd en eigen gemaakt. En dan is er nog dat duet met S10! Oef, daar wil je spontaan van gaan dansen.”

Op donderdag 12 mei staat Froukje in De Oosterpoort. Klik hier voor tickets en meer info

MEAU

De grootste hit van het moment is natuurlijk afkomstig van MEAU. Ze zette afgelopen zaterdag een indrukwekkend optreden neer. De reactie van @3voor12 over haar is even lovend en schreef:

“Zet die meid op een festivalpodium en niemand houdt het droog. Lichtjes in de lucht en gaan. Want de liedjes zijn klein, maar de hits groot. ‘Dat Heb Jij Gedaan’ prijkt inmiddels al weken bovenaan de hitlijsten en in Groningen maakt de Utrechtse de verwachtingen meer dan waar. Wedden dat jij ook vochtige oogjes krijgt als je dit live ziet?”

We hopen dat deze sessie alsnog online wordt gezet.

Tickets voor het optreden van MEAU in De Oosterpoort op 10 november zijn nog verkrijgbaar: Tickets en meer info. 

Karsu

Karsu leverde tijdens het festival een heerlijke sessie. Over haar optreden schreef Trouw het volgende:

‘Ook zangeres Karsu, landelijk bekend geworden via tv-programma De Beste Zangers, spat van het scherm. Jarenlange ervaring en een uitgebreide, uitstekende liveband geven haar optreden een enorme zeggingskracht en drive mee”.

Tickets voor het optreden van Karsu in De Oosterpoort 22 oktober zijn nog verkrijgbaar: Tickets en meer info. 

Meskerem Mees, Blanks en Di-rect in de prijzen!

Tijdens het Eurosonic / Noorderslag festival worden de Music Moves Europe Awards uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs voor populaire en hedendaagse muziek, medegefinancierd door de Europese Unie, viert opkomende artiesten die het Europese geluid van vandaag en morgen vertegenwoordigen.

Meskerem Mees (BE)
Ontving de Grand Jury Prize en stapt daarmee in de voetsporen van Adele, Stromae, Dolores O’Riordan, MØ, Tiziano Ferro, Lykke Li, Katie Melua, Damien Rice, Mumford and Sons and Dua Lipa. Het jurycommentaar: “We were unanimous in choosing the winner of the Grand Jury Music Moves Europe Award 2022. Authentic, Mystical and timeless with a beautiful voice. Meskerem Mees stands out, with her soulful songs and impeccable performance. She just has it!”

Mesekerem Mees treedt 11 maart op in de Lutherse Kerk: Tickets en meer info. 

Blanks
Onze ‘eigen’ Blanks mocht eveneens een MME Award in ontvangst nemen. Het jurycommentaar: “Super catchy sophisticated synth pop with echoes of the 80s. Not just in the artistry and recording, but in the songwriting too.”

Blanks staat 18 maart op het podium van De Oosterpoort: Tickets en meer info.

DI-RECT

DI-RECT heeft de Popprijs 2021 gewonnen. Dit is de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek. De jury prees het doorzettingsvermogen van de band en schreef hierover:

“Waar veel andere muzikanten het zouden hebben laten zitten, koos deze artiest in haar carrière al meermaals voor herpakken en vernieuwen. Er werd gekozen voor een wisseling van muzikale koers, een andere bezetting – die tot stand kwam na een unieke zoektocht. Verandering zorgde bij deze artiest altijd voor nieuwe impulsen, nieuwe energie en vindingrijke en originele plannen. Deze artiest was bijvoorbeeld een van de eersten die zich snel aanpaste aan de huidige pandemie en actief aan de slag ging met het creatief streamen van eigen liveshows.”

Klik hier voor het volledige rapport.

Di-Rect staat 26 maart in De Oosterpoort en hiervoor zijn nog enkele kaartjes beschikbaar: Tickets en meer info.